måndag 22 apr, 2024

Arlandastad köper Skavsta flygplats

Dela

Foto:Skavsta flygplats

Arlandastad Group, med Ilija Batljans SBB som en av de största ägarna, köper Skavsta flygplats, enligt ett pressmeddelande.

Arlandastad köper 90,1 procent av Skavsta flygplats och ska samtidigt utveckla 4,84 miljoner kvadratmeter mark i partnerskap med Nyköpings kommun. Förvärvet avser bolaget Airports Worldwide Sweden Holding som i dag ägs av franska Vinci Airports.

”Köpeskillingen baseras på 117 miljoner kronor varav 29 miljoner kronor betalas kontant och resterande genom övertagande av skulder”, heter det i pressmeddelandet.

En solcellspark, med en kapacitet på nära 100 megawattimmar, ska också anläggas i området.

Resterande 9,9 procent kvarstår i Nyköpings kommuns ägo.

”Det här projektet passar oss perfekt, det har samma potential som vårt projekt i Arlandastad. Nyköping har ett mycket attraktivt läge med närheten till Stockholm, E4:an, Östersjöns djupaste hamn i Oxelösund, den planerade järnvägen Ostlänken och inte minst en flygplats med utländska destinationer”, säger Dieter Sand, vd på Arlandastad Group, i en kommentar.

Stockholms Skavsta flygplats är Sveriges fjärde största flygplats sett till antalet resenärer.

Största ägare i Arlandastad är grundaren och miljardären Per Taube. Näst största ägare är Ilija Batljans Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB).

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy