torsdag 23 maj, 2024

Biljettföretag utsatt för skadlig programvara

Dela

Foto: Ticketmasters

Biljettföretaget Ticketmasters brittiska kontor upptäckte i lördags en skadlig programvara som kan ha lett till att kunders personliga uppgifter och betalningsinformation nåtts av en ”tredje okänd part”.

Företaget har nu mejlat kunder som kan ha blivit drabbade.
”Vi kontaktar dig eftersom du köpt, eller har försökt köpa, biljetter någon gång mellan september 2017 och den 23 juni 2018. Även om vi inte har några bevis som tyder på att din persondata har äventyrats, så meddelar vi dig nu för säkerhets skull”, skriver Ticketmaster i ett mejl till utvalda kunder.

Programvaran ska ha upptäckts på en av företagets kundsupporter, en extern tredjepartsleverantör. Detta ledde till att produkten inaktiverats på alla Ticketmasters webbplatser.

Alla kunder som fått meddelandet uppmanas att återställa sina lösenord och se över kontoutdrag – utifall att man blivit utsatt för bedrägeri.

”Om du är orolig eller märker någon misstänkt aktivitet på ditt konto, bör du kontakta din bank och/eller kreditkortsföretag”, skriver företaget i mailet.

Källa:svt.se

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy