onsdag 29 maj, 2024

Boeing har upptäckt nya mjukvarufel i olycksmodellen

Dela

Flygplanstillverkaren Boeing har upptäckt nya problem i mjukvaran på olycksmodellen 737 Max. Det är ännu oklart om de nya beskeden påverkar Boeings prognos om att planet ska vara tillbaka i drift i mitten av året, skriver Bloomberg

Det är Boeings egna ingenjörer som har upptäckt felet. Enligt Steve Dickson, som är chef för den amerikanska flygsäkerhetsmyndigheten FAA, måste problemet rättas till innan flygförbudet hävs. Enligt honom är det ett varningssystem som är kopplat till stabiliseringssystemet som inte fungerat på rätt sätt. Bloomberg skriver att myndigheten just nu utvärderar hur stort problemet är.

Det är inte klargjort om de nya problemen kommer påverka Boeings prognos om att 737 Max-modellen ska vara tillbaka i drift i mitten av 2020. 

Flygmodellen har varit stoppad från trafik sedan den 13 mars efter två olyckor som kostade totoalt 346 människor livet.

Tidigare under torsdagen konstaterade Robert Kaplan, Fed-chef i Dallas, att produktionsstoppet för Boeings 737 Max kan sänka USA:s BNP-tillväxt med upp till 0,4 procentenheter under första och andra kvartalet.

Boeings aktie stiger 3,5 procent strax innan klockan 19 svensk tid. Förutom beskedet om det nya felet meddelade Steve Dickson även att nya testflygningar av 737 Max skulle kunna ta sin början inom några veckor.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Går allt enligt planerna kan Skellefteå skriva historia vad gäller elektrifierad luftfart. Här kan till...
Det blir ingen strejk på flygplatserna Gardermoen i Oslo och Flesland i Bergen. Fackförbundet Fellesforbundet och Næringslivets...
Flygplatserna Gardermoen i Oslo och Flesland i Bergen riskerar att lamslås av strejk från och...
Sex passagerare och sex medlemmar i besättningen har skadats på ett flygplan med Qatar Airways,...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy