tisdag 16 jul, 2024

Boeing – vd och styrelseordförande avgår

Foto: Boeing

Dela

Flygplansjätten Boeing har tyngts av en rad allvarliga incidenter. Nu rensar bolaget ut i toppskiktet och bland annat lämnar vd:n Dave Calhoun i slutet av året.

Boeing meddelar på måndagen att vd:n Dave Calhoun avgår och slutar till årsskiftet 2024. Någon efterträdare på vd-posten är ännu inte utsedd.

Det stannar dock inte där då även styrelseordföranden Larry Kellner avböjer omval efter 13 år i styrelsen. Ny styrelseordförande blir Steve Mollenkopf och hans uppdrag blir att hitta en ny vd för flygplanstillverkaren. Han har suttit i styrelsen sedan 2020 och var tidigare vd på teknikföretaget Qualcomm. 

Dessutom går Stan Deal, vd för underdivisionen Boeing commercial airplanes (BCA) i pension och avgår med omedelbar verkan. Han ersätts av den nuvarande operativa chefen Stephanie Pope.

Boeing har drabbats av flera allvarliga säkerhetsincidenter under året. Senast för en vecka sedan lossnade en flygplansdel från ett Boeing 737-800. I början av året flög en panel av från den nya flygplansmodellen Boeing 737 Max. Ingen passagerare skadades och flygplanet landade säkert i Portland. Händelsen ledde till att 171 nytillverkade 737 Max bannades från användning. 

Dave Calhoun har suttits som vd för Boeing sedan 2020. Aktien handlas strax över nollan på måndagen efter beskeden om toppcheferna. Kursen har tappat nästan 30 procent i år.

Källa:DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

 Icelandair är den nya ledaren för European Airlines när det gäller punktlighet, efter nästan 4...
Rymdbolaget Space X raket Falcon 9 har fått flygförbud efter ett misslyckat försök att placera satelliter i...
Det norska flygbolaget Norwegian redovisar en vinst före skatt på 477 miljoner norska kronor för...
Om du anser att något inte fungerat som det borde före, under eller efter din...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy