fredag 21 jun, 2024

Boeing vill förvärva egen avknoppning

Foto: spiritaero

Dela

Flygplanstillverkaren Boeing är i samtal om att förvärva underleverantören Spirit Aerosystems, det bekräftar parterna efter att spekulationer fått Spirit Aerosystems-aktien att rusa under fredagshandeln. 

Det rapporterar CNBC efter fredagens börsstängning. 

Uppgifter om att Boeing var i samtal för att köpa tillbaka underleverantören Spirit Aerosystems, som tillverkar flygkroppar till Boeings 737 Max-jetplan, fick Spirit-aktien att rusa med över 15 procent på fredagen. Boeing-aktien var samtidigt ned med 1,8 procent. 

Boeing knoppade av det som i dag är Spirit Aerosystems 2005.

Under 2023 kom cirka 70 procent av Spirits Aerosystems intäkter från Boeing, medan ungefär en fjärdedel av bolagets intäkter kom från Boeings främsta rival, Airbus, som har avböjt att kommentera avtalsförhandlingarna, enligt CNBC.

Förhandlingarna mellan Boeing och Spirit Aerosystems kommer mindre än två månader efter att en del av ett Boeing-737-Max-9-flygplan lossnat under en Alaska Airlines flygning, något som fick den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA att stoppa vissa exemplar av modellen Boeing 737 Max 9 från att flyga vidare. 

”Vi tror att återintegreringen av Boeing och Spirit AeroSystems tillverkningsverksamhet ytterligare skulle stärka flygsäkerheten, förbättra kvaliteten och tjäna våra kunders, anställdas och aktieägares intressen”, uppgav Boeing i ett uttalande på fredagen, enligt CNBC.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt

Dela

Relaterade inlägg

Anhöriga till de som fallit offer i två dödliga olyckor med Boeings flygplansmodell 737 Max...
En Boeinganställd kvalitetsinspektör hävdar att den amerikanska flygplanstillverkaren felbehandlat och tappat bort hundratals defekta flygplansdelar,...
Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy