tisdag 16 apr, 2024

Carlsberg Sverige öppnar undervattensbar

Dela

Carlsberg Sverige öppnar undervattensbar

Den som kör båt berusad löper risk att hamna på havets botten. För att påminna svenskarna om att avstå alkohol till sjöss har Carlsberg Sverige skapat en undervattensbar som sänks ned på havsbotten bland semesterfirare i Smögen.

Högsommarvärmen har dragit in över Sverige, och nu ger sig många ut för att njuta på sjön. Men med bad- och båtliv ökar också drunkningslarmen, och ofta är alkohol inblandat. För på sjön kan alkoholintag vara förenat med livsfara. Vid berusning försämras bland annat omdöme, reaktionsförmåga och koordination, vilket ökar risken för en allvarlig olycka. Enligt statistik från Transportstyrelsen har mer än varannan person som omkommer i fritidsbåtsolyckor alkohol i blodet (2011-2020). 

Därför är ”Don’t drink and boat” uppmaningen till svenskarna i sommar. För att påminna om att avstå alkohol till sjöss har Carlsberg skapat en bar som symboliserar den sista rundan på havets botten. Eftersom det är där den som kör båt alkoholpåverkad riskerar att hamna. 

– Som ledande bryggeri och distributör av alkoholhaltiga drycker har vi ett ansvar för hur våra drycker konsumeras. Vår ambition med undervattensbaren är att den ska bli en viktig påminnelse om att avstå alkohol till sjöss, och i stället välja ett alkoholfritt alternativ, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Undervattensbar i Smögen 

Den fullstora baren mäter 3,5 meter på bredden och 2,5 meter på höjden och kommer komplett med bardisk, barstolar, neonskyltar, ölkyl och kranar. Under veckan finns tillfälle för semesterfirare på västkusten att beskåda undervattensbaren, som sänkts ned utanför sjökrogen Göstas fisk och Smögens fiskauktion. På fredag den 1 juli är baren öppen för allmänheten. Då kommer även Smögen Dyk & Upplevelse att närvara och dyka ner för en runda alkoholfri öl på havets botten.

Enligt Pressmeddelande

Dela

Relaterade inlägg

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...
Sembo har lanserat en ny typ av AI-assistent som ger skräddarsydda förslag på resor, transport...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy