torsdag 20 jun, 2024

Danmark inför hårdare restriktioner – gräns sänks till 50 personer

Dela

Danmark sänker restriktionerna för tillåtna folksamlingar från 100 till 50 personer i Köpenhamn och 18 andra kommuner i huvudstadsområdet samt i Odense. Anledningen är att landet sett en ökad smittspridning av corona, rapporterar dansk media.

Under regeringens presskonferens kom även beskedet att barer och restauranger måste stänga senast midnatt. Den planerade utvidgningen av möjligheten att ha åskådare på fotbollsmatcher i danska Superligaen, den högsta fotbollsserien på herrsidan, och andra evenemang skjuts upp, enligt danska TV2.

Det senaste dygnet har 230 personer danskar testats positivt för coronavirus. Det kan jämföras med Sveriges 168 nya fall under lördagen och 63 nya fall under söndagen. I fredags låg Sverige på 263 nya fall, enligt Folkhälsomyndigheten. 

Köpenhamn har nu 40 smittade per 100.000 invånare, enligt borgmästaren i Köpenhamns stad Frank Jensen. 

”Vi kan se en överrepresentation bland unga vuxna mellan 20 till 29 år. Därför startar vi nu en massiv kampanj med affischer och informationsskärmar i bussar, som betonar att vi måste hålla avstånd och hålla oss till de goda vanorna”, säger Frank Jensen.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy