onsdag 22 maj, 2024

Därför havererade rulltrapporna i Stockholm

Dela

En fullsatt rulltrappa på pendeltågsstationen Stockholm City skenade plötsligt förra sommaren.

Ingen skadades allvarligt, men Stockholms Lokaltrafik beslutade att stänga av samtliga rulltrappor av samma modell på stationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan i väntan på utredning.

Nu kommer svaret: konstruktionen i rulltrappornas koppling var inte robust nog att klara av de slitningar den utsatts för. Det visar besiktningsföretaget Dekras rapport.
Samtliga drabbade rulltrappor repareras nu av tillverkaren Otis och arbetet väntas vara klart i maj. Totalt ska man åtgärda kopplingen mellan motor och växellåda på 25 rulltrappor samt installera en tillsatsbroms på 65 stycken.
SL beklagar att det dröjer ytterligare innan samtliga rulltrappor är igång igen.
”Det som tagit mest tid är tillverkning av de nya delarna, därefter ska de kontrolleras, installeras, besiktigas och rulltrappan provköras innan den kan tas i drift igen”, säger Caroline Ottosson, trafikförvaltningens chef, i ett pressmeddelande.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy