söndag 26 maj, 2024

Den nya terminalen på Landvetter är nu officiellt invigd

Dela

Bandet klipptes av Jan-Olof Jacke, VD för Svenskt näringsliv, Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda, Anna Strömwall, flygplatschef, Peter Grönberg CEO Göteborg & Co och Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef Swedavia. Foto: Swedavia

I samband med det invigdes också flygplatsens nya terminaldel som är den största utbyggnaden hittills i flygplatsens historia.

Efter ett par års paus har det uppskattade eventet TakeOff återupptagits och genomfördes idag på Göteborg Landvetter Airport med drygt 120 deltagare. Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef och Anna Strömwall, flygplatschef välkomnade deltagarna till ett givande seminarium med fokus på klimatomställning, framtidens flyg och tillgänglighet till resten av världen. 

Arrangemanget genomfördes i flygplatsens nya terminaldel som togs i bruk sommaren 2020. Den nya terminaldelen är 200 meter lång och har utökat de tidigare ytorna med hela 18 500 kvadratmeter. Idag blev den nya terminalen äntligen officiellt invigd. 

– Jag är mycket glad att vi idag äntligen har invigt den nya terminalen ordentligt, samtidigt som vi har återupptagit våra TakeOff-möten efter några års paus. Det har känts viktigt att både få visa upp vår nya terminal och tillsammans prata om hur vi framtidssäkrar flyget, säger Anna Strömwall, flygplatschef Göteborg Landvetter Airport på Swedavia. 

– Vi kan åter se positivt på framtiden och den nya terminalen har möjliggjort den ökade flygtrafik och destinationsutveckling som vi sett, och ser framför oss. Den nya terminaldelen, med separation av ankommande och avgående Non-Schengen-resenärer, har varit en förutsättning för att locka fler internationella flygbolag och linjer till vår flygplats, fortsätter Anna Strömwall.

Ansträngningarna har gett resultat. Den 28 april startar SAS en ny och mycket efterlängtad direktlinje till New York, ett viktigt tillskott för regionens näringsliv och turism. 

– Det finns starka kopplingar mellan Sverige och USA, och New York har länge stått högt på Göteborgsregionens önskelista över nya direktlinjer från Landvetter, berättar Anna Strömwall. 

Informationen om den nya direktlinjen till den stora metropolen på den amerikanska östkusten mottogs av applåder under TakeOff- evenemanget. Äntligen fick också bandet till den nya terminaldelen klippas, vilket Anna Strömwall gjorde med bravur med Swedavias vd och koncernchef Jonas Abrahamsson vid sin sida och under muntra tillrop, applåder och glada miner.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy