måndag 17 jun, 2024

Det rullar på för bussbranschen – tioprocentig 

Dela

Det inhemska resandet fortsätter öka. Enligt Interbus ökade körningarna under årets första nio månader – januari-september – tio procent jämfört med föregående årMen svårigheterna att hitta utbildade busschaufförer hämmar utvecklingen.

Bussbranschen verkar nu ha hämtat sig ganska bra efter ett par jobbiga år i samband med pandemin. Under januari-september i år ökade körningarna med tio procent jämfört med förra året, vilket var en fyrdubbling jämfört med pandemiåret 2021. 

Den viktiga sommarsäsongen har visat upp en stabil efterfrågan med framför allt resenärer från Sverige och Europa. Köruppdrag för turister från Asien och Amerika har dock minskat kraftigt jämfört med innan pandemin. 

– Det är framför allt på företagssidan som vi ökat. Konferenskörningar har ökat kraftigt igen och ligger på en högre nivå än innan pandemin. Det verkar finnas ett stort behov av träffas och mötas, säger Roger Mathiasson, vd på Interbus.

Företaget ser med tillförsikt på framtiden och räknar med stigande volymer. Men bristen på chaufförer är något som riskerar att hämma utvecklingen och nu behöver branschen bli lite bättre på att marknadsföra busschaufförsyrket.

– Att vara busschaufför är något som passar många. Det är ett socialt jobb och man får se många vackra platser i landet. Det kan vara perfekt för 50-plussaren som tröttnat på sitt kontorsjobb och som vill göra något annat de sista åren i yrkeslivet, säger Roger Mathiasson.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy