onsdag 24 apr, 2024

Ekman Hotels förvärvar Hotell Heden av Liseberg AB

Dela

Ekman Hotels förvärvar Hotell Heden av Liseberg AB

Nu är det klart att Ekman Hotels förvärvar Hotell Heden, tidigare ägt av Liseberg. I hotellets mysiga atmosfär ska gäster fortsatt tas emot med visionen att leverera fantastisk och personlig service i familjär anda.

Hotell Liseberg Heden är ett personligt hotell mitt i centrala Göteborg. Hotellet är byggt kring tre vackra innergårdar med 179 rum fördelade på två våningar. Hotellet erbjuder mysiga och praktiskt inredda rum och flexibla konferensmöjligheter. Hotellet är en självklar hemvist för familjer, semesterfirare, affärsresenärer, par, kompisgäng och grupper som besöker Göteborg. Härifrån är det promenadavstånd till allt som centrala Göteborg har att erbjuda.

– Första gången jag gick in på Hotell Heden blev jag direkt kär i anläggningen. Vi är nu glada att hälsa hotellet välkommen till vår familj. Hotellet har drivits med samma värderingar och samma unika identitet som vi har på övriga hotell i kedjan, redan från start kändes det helt rätt, säger Patrik Ekman, VD Ekman Hotels.

Hotellfastigheten ägs sedan april 2021 av Higab, som är mycket nöjda med sin nya hyresgäst:

– Våra fastigheter ska vara välkomnande för både göteborgare och besökare och vi tror att Ekman Hotels kan bygga upp en hotellverksamhet som bidrar till en attraktiv och levande stadsdel runt Heden, säger Per-Henrik Hartmann, vd på Higab.

Säljaren av hotellverksamheten, Liseberg AB, är också mycket nöjda med affären:

– Ekman Hotels känns som en spännande men samtidigt stabil köpare av verksamheten. Man har en tydlig vision av vad man vill göra och god kunskap och erfarenhet av att driva hotell och att skapa upplevelser. Det känns såklart i hjärtat att släppa taget om Heden, men vi känner att vi lämnar verksamheten i de bästa av händer, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Utöver Hotell Heden består Ekman Hotels av Hotell Charlottenberg, Hotell Årjäng, Hotell Alfred Nobel Karlskoga, Stadshotellet i Kristinehamn samt Hotell Stadsparken i Helsingborg. Ekman Hotels etablerades 2018, ägs och drivs av Patrik Ekman. 

Driften av Hotell Heden överlåts per den 1 juni 2022. 
Rådgivare i transaktionen har varit Annordia 

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy