söndag 19 maj, 2024

En död i viruset i Frankrike – första fallet i Grekland bekräftat

Dela

En 60-årig man blev under onsdagsnatten den första franska medborgaren att dö i det nya coronaviruset.

Fyra nya dödsfall rapporteras även i Iran, som är det hårdast drabbade landet efter Kina. Även Grekland bekräftar nu sitt första fall av coronaviruset, av landets hälsominister. Det rör sig om en 38-årig kvinna som varit på resa i norra Italien, skriver Reuters.  

Den 60-årige fransmannen dog under natten efter att ha blivit förd till ett sjukhus i Paris. Han blev därmed den andra personen att dö i det nya coronaviruset i Frankrike, efter det att en 80-årig kinesisk turist dog i landet i mitten av februari.

Totalt har 17 personer insjuknat med viruset i Frankrike.

I Iran rapporteras om fyra nya dödsfall i landet, vilket innebär att 19 personer har dött i viruset i landet. Det är det högsta antalet dödsfall i viruset efter Kina,

I Kina minskar dock antalet nya smittade och nya dödsfall av viruset.

På tisdagen avled 52 personer som insjuknat, den lägsta siffran på mer än tre veckor. Alla döda fanns i Hubeiprovinsen, den värst drabbade provinsen i Kina. Där har också 401 nya fall bekräftats, men bara fem nya fall har bekräftats i övriga Kina.

Ytterligare tre provinser i Kina sänkte sina varningsnivåer eftersom spridningsrisken bedöms som mindre. Xinjiang och Sichuan sänker sina från ett till två på den fyrgradiga skalan, medan Inre Mongoliet sänker sin från ett till tre.

I Sydkorea har däremot antalet fall ökat de senaste dagarna. Ytterligare 169 personer har bekräftats smittade, vilket gör att över 1.200 personer nu har smittats i landet.

En amerikansk soldat i 20-årsåldern blev under onsdagen den första av närmare 30.000 amerikanska soldater i Sydkorea att smittas av viruset. Mannen har satts i hemkarantän.

I Kina har 94 personer från ett flyg från Seoul satts i karantän efter att tre kinesiska passagerare uppvisat symtom för viruset.

Från Japan rapporteras att ett tiotal passagerare från kryssningsfartyget Diamond Princess som tidigare testats negativt har uppvisat symtom för det nya coronaviruset. 45 personer som uppvisat ”vissa symtom” har ombetts att gå och testa sig hos en läkare, säger Japans hälsominister Katsunobu Kato.

Japan har mötts av hård kritik efter sin hantering av situationen på kryssningsfartyget, särskilt efter att det framgått att passagerare som först testats negativt för viruset och tillåtits lämna fartyget senare visat sig vara smittade.

Algeriet meddelade på tisdagskvällen att man fått sitt första fall, en italiensk man som anlände till landet den 17 februari och som nu hålls isolerad.

I USA ändrade den amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC under tisdagen sitt tonläge i kommunikationen kring viruset, när de uppmanade amerikaner på att börja förbereda sig för ett utbrott. 57 personer har än så länge smittats med viruset i USA.

”Det är inte längre en fråga om om. Det är en fråga om när och hur många personer som kommer att smittas”, sade Anne Schchat, biträdande chef vid CDC.

Omkring 50 personer utanför Kina har dött i det nya coronaviruset, däribland 11 i Italien. Totalt har över 2.700 personer dött efter att ha smittats med viruset.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy