söndag 26 maj, 2024

Europas största vattenland expanderar med Hawaii-inspirerat hotellkomplex

Foto:Tropical Islands

Dela

Foto:Tropical Islands

Under våren 2024 kommer det tyska äventyrsbadet Tropical Islands göra en betydande utbyggnad av sin berömda kupol som idag rymmer Europas största inomhusvattenland. Expanderingen omfattar ett nytt hotellkomplex om 2 300 kvadratmeter med 150 hotellrum, en restaurang och ett brett utbud av aktiviteter. 

Varje år reser tusentals badsugna svenskar till det tyska vattenlandet Tropical Islands, som ligger strax utanför Berlin och kännetecknas av sin kupolformade byggnad. Nu expanderar verksamheten och besökare kommer från och med i år att kunna uppleva en helt ny och förbättrad destination. 

Tropical Islands är med sina 66 000 kvadratmeter Europas största inomhusvattenland. Om sommaren kan besökare även uppleva utomhusbadet och campa eller övernatta i äventyrsbadets stugor. För första gången sedan öppningen 2004 byggs nu kupolen ut med 2 300 kvadratmeter för att rymma ett nytt hotell och centrum med namnet OHANA Lodges respektive OHANA Town. Detta kommer att ge nästan 500 extra sängplatser till Tropical Islands, från 2 800 till 3 300 bäddar.

Utbyggnaden är en del av Tropical Islands 20-årsfirande och önskan om att tillgodose det växande antal gäster, som 2023 uppgick till cirka 635 000 övernattande gäster och totalt 1,2 miljoner besökare.

”Vi är mycket glada över att kunna presentera vårt senaste initiativ; utbyggnaden av vår ikoniska kupol med OHANA Town och OHANA Lodges. Detta är ett svar på den växande efterfrågan vi ser och kommer inte bara att öka vår bäddkapacitet avsevärt, utan också skapa en helt ny destination och besöksanledning med härliga upplevelser för våra gäster”, säger Thorsten Christopher Jung, VD för Tropical Islands.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Norge stänger gränsen för ryska turister och nu ska bara ryska medborgare med "särskilda anledningar"...
Många turister besökte Stockholm i samband med Taylor Swifts konserter. Det syntes inte minst på...
Crown and Champa Resorts (CCR) utökar sin närvaro i lyxsegmentet med sin senaste renovering, Veligandu...
Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy