lördag 13 apr, 2024

Filip Johansson blir nu vd för MTRX

Dela

Filip Johansson, tillträdande vd MTRX.
Foto: MTRX

Tågbolaget MTRX får den 1 augusti en ny vd i Filip Johansson. Han kommer senast från tjänsten som säkerhetsdirektör på MTR Nordic. 

– Jag känner mig både hedrad och ödmjuk inför att ha fått förtroendet att leda MTRX. Tillsammans med alla fantastiska medarbetare kommer vi att fortsätta utmana branschen och utveckla resenärsupplevelsen för de som strävar efter att resa hållbart, punktligt och personligt”, säger Filip Johansson, tillträdande vd MTRX.

Filip Johansson kommer närmst från rollen som säkerhetsdirektör på MTR Nordic, vilken han har haft sedan den 1 november 2021. Tidigare har han haft positionen som Head of Traffic på både MTR Pendeltågen och MTR Tunnelbanan.

– Filip har flerårig erfarenhet inom MTR, vilket känns tryggt. Hans förmåga att engagera och ständigt förbättra resenärsupplevelsen kommer väl till pass för verksamheten. Det känns kul att vi kan hitta lösningar med interna krafter, det är ett styrkebesked och bevis på att man kan utvecklas inom MTR. Jag välkomnar Filip i sin roll och önskar ett stort lycka till”, säger Henrik Dahlin, vd MTR Nordic.

Filip Johansson tillträder i sin nya roll den 1 augusti, efter Joakim Sundh som varit MTRX vd sedan januari 2021 och som nu går vidare som vd för MTR Pendeltågen. Under övergångsperioden 25 maj till 31 juli kommer Henrik Dahlin, vd MTR Nordic, att parallellt med sitt nuvarande uppdrag vara tillförordnad vd för MTRX.

Dela

Relaterade inlägg

Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...
Dulles flygplats i Washington borde döpas om till Donald Trump. Detta tycker republikaner som nu...
Det på många håll trivsamma påskvädret väntas nu förbytas i snöoväder. SMHI hade sedan tidigare utfärdat en gul...
Pennor, filtar och bestick från Air Force One är hett eftertraktade souvenirer bland dem som...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy