onsdag 29 maj, 2024

Finnair drar i nödbromsen – kan inte infria tidigare trafikplan

Dela

Finnair.com

Efterfrågan på flygresor har återhämtat sig långsammare än vad Finnair beräknade vilket innebär att flygbolaget tvingas reducera trafiken kraftigt under oktober.

Det finländska flygbolaget Finnair minskar antalet flygningar under oktober till cirka 70–80 dagliga avgångar, i stället för tidigare planerade 200 flygningar per dag. Som en jämförelse flög Finnair cirka 350 flygningar om dagen i oktober förra året, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Enligt bolaget har efterfrågan har återhämtat sig betydligt sämre tidigare förutspått på grund av nya resebegränsningar och den allmänna utvecklingen av coronapandemin.

”Vi vill upprätthålla för Finland kritiska förbindelser till europeiska centrum och till våra viktigaste asiatiska destinationer, eftersom resor är avgörande för det finländska näringslivet. Men eftersom resebegränsningar har en direkt inverkan på efterfrågan är det tyvärr inte möjligt att driva trafikprogrammet vi publicerade tidigare”, säger Finnairs operative chef Ole Orvér i ett pressmeddelande.

Finnair faller runt 1 procent på Helsingforsbörsen efter beskedet. Sedan årsskiftet är aktien nu ned med drygt 60 procent.

När bolaget på tisdagen presenterade trafiksiffrorna för augusti visade det sig att passagerartrafiken, mätt i betalda passagerarkilometer (RPK), föll med 92,4 procent, jämfört med samma månad i fjol.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy