måndag 22 apr, 2024

Finnair passagerartrafik ökar – ser exceptionellt hög fraktefterfrågan

Dela

Flygbolaget Finnair var fortsatt drabbade av covid-19-pandemin under december, men siffrorna över passagerartrafiken har förbättrats och fraktverksamheten har också stärkts, framgår av ett pressmeddelande.

Totalt flög 603.000 passagerare med Finnair i december 2021, vilket var en ökning med drygt 550 procent jämfört med den kraftigt pandemipåverkade jämförelsemånaden ett år tidigare. Jämfört med november motsvarade decembermånadens siffror en ökning med 23,8 procent. Siffrorna är dock inte helt jämförbara då december innehöll en dag mer.

”Påverkan från covid-19, inklusive strikta reserestriktioner införda av flera länder på grund av omikron-varianten, påverkar fortsatt alla passagerartrafiksiffror. Detta har varit särskilt uppenbart i trafiken över Nordatlanten och till Asien”, skriver Finnair.

Trafiken till USA och Thailand återöppnade dock i november och passagerartalen har således ökat.

Kapaciteten, mätt som tillgänglig säteskilometer (ASK), ökade med 554 procent jämfört med samma månad ett år tidigare och med 26,8 procent jämfört med november. 

Trafiken mätt som intäkt per passagerarkilometer (RPK) ökade med 1.082 procent jämfört med samma månad ett år tidigare och med 49,8 procent jämfört med i november. 

Tillgänglig schemalagda frakttonkilometer ökade med 450 procent jämfört med ett år tidigare och med 16,3 procent jämfört med månaden innan. Intäkterna per frakttonkilometer ökade med 347 procent jämfört med ett år tidigare och med 3,1 procent jämfört med i november.

”Den exceptionellt höga efterfrågan för fraktlastkapacitet fortsatte i december”, summerar Finnair.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy