fredag 12 apr, 2024

Finnair ställer in hundratalet flygningar efter strejk

Dela

Finnair ställer in omkring 100 flygningar på söndag och måndag. Åtgärden följer på vad det finländska flygbolaget i ett pressmeddelande beskriver som ”en olaglig strejk” bland kabinpersonalen i Helsingfors.

Flygningar som görs av bolaget Norra berörs inte och inte heller flygningar till Singapore, Indien, Barcelona och Madrid – då kabinpersonalen på dessa kommer från samarbetspartner, alternativt att de flygningarna genomförs av andra flygbolag.

Flygbolaget kommer använda de kontaktuppgifter som angetts vid bokningen av resan för att informera berörda passagerare. Kunder kan också kontrollera statusen på sina flygningar via Finnairs  webbsida, enligt flygbolaget.

Strejken har brutit ut i kölvattnet på Finnairs förhandlingar med fackliga motparter om besparingsåtgärder för att öka lönsamheten.

”Vi hoppas fortfarande att vi ska hitta en lösning tillsammans”, skriver Finnairs operativa chef Jaakko Schildt i en kommentar.

Finnair räknar med att återgå till normal trafik på måndagseftermiddagen, men varnar för att strejken kan påverka enskilda flygningar även efter det.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...
Dulles flygplats i Washington borde döpas om till Donald Trump. Detta tycker republikaner som nu...
Det på många håll trivsamma påskvädret väntas nu förbytas i snöoväder. SMHI hade sedan tidigare utfärdat en gul...
Pennor, filtar och bestick från Air Force One är hett eftertraktade souvenirer bland dem som...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy