tisdag 16 jul, 2024

Finnair ställer in hundratalet flygningar efter strejk

Dela

Finnair ställer in omkring 100 flygningar på söndag och måndag. Åtgärden följer på vad det finländska flygbolaget i ett pressmeddelande beskriver som ”en olaglig strejk” bland kabinpersonalen i Helsingfors.

Flygningar som görs av bolaget Norra berörs inte och inte heller flygningar till Singapore, Indien, Barcelona och Madrid – då kabinpersonalen på dessa kommer från samarbetspartner, alternativt att de flygningarna genomförs av andra flygbolag.

Flygbolaget kommer använda de kontaktuppgifter som angetts vid bokningen av resan för att informera berörda passagerare. Kunder kan också kontrollera statusen på sina flygningar via Finnairs  webbsida, enligt flygbolaget.

Strejken har brutit ut i kölvattnet på Finnairs förhandlingar med fackliga motparter om besparingsåtgärder för att öka lönsamheten.

”Vi hoppas fortfarande att vi ska hitta en lösning tillsammans”, skriver Finnairs operativa chef Jaakko Schildt i en kommentar.

Finnair räknar med att återgå till normal trafik på måndagseftermiddagen, men varnar för att strejken kan påverka enskilda flygningar även efter det.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Flygplanstillverkaren Airbus aktie faller nästan 10 procent efter en sänkt vinstprognos för 2024. Airbus hänvisar...
Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy