måndag 22 jul, 2024

Finnairs nya sommarprogram 

Dela

Foto:finnair

Finnair har uppdaterat sitt trafikprogram inför sommaren 2022. En orsak är att stoppet över det ryska flygrummet påverkar trafiken till Asien. Från Helsingfors förbinder Finnair sina kunder till nästan 70 europeiska destinationer, fem nordamerikanska destinationer och åtta asiatiska destinationer – inklusive den nya destinationen Mumbai. 

Vissa långdistansflygningar till Asien har blivit inställda på grund av stängningen av det ryska luftrummet. Finnair anpassar därför sitt europeiska nätverk till följd av färre antal flygresenärer. Vid förändring av flighter kommer berörda resenärer bli kontaktade via mejl och sms. Om resenärerna inte vill använda alternativa flyg eller om det inte är möjligt att göra en omdirigering kommer de kunna ändra resedatum eller begära återbetalning. 

– Under sommaren ökar vi antalet flygningar till över 300 per dag. Vi fortsätter även att erbjuda resor till våra nyckeldestinationer i Asien trots de längre rutterna som orsakas av stängningen av det ryska luftrummet. Vi har även ett utmärkt erbjudande inom Europa och till Nordamerika, säger Ole Orvér, Chief Commercial Officer på Finnair.

Finnairs asiatiska utbud består av dagliga förbindelser till Bangkok, Delhi, Singapore, Tokyo. Det kommer även erbjudas tre flygningar i vecka till Seoul, två flygningar i vecka till Hongkong och en flygning i veckan till Shanghai. Den nya rutten till Mumbai, Indien, kommer ha tre flygningar i vecka. 

Den 27 mars kommer Finnair att öppna sin nya rutt till Dallas Forth Worth, med fyra flygningar i veckan och med full anslutning till American Airlines omfattande nätverk i USA. En annan ny rutt, Seattle, öppnar den 1 juni med tre flygningar per vecka. Dessutom flyger Finnair dagligen från Stockholm Arlanda till New York, JFK samt till Los Angeles fyra gånger i veckan. 

– Finnair lanserade även sitt nya kabinkoncept i förra månaden och de svenska resenärerna kommer att få möjligheten att uppleva denna fantastiskt fina produkt från mitten av maj på utvalda flyg på våra direktflighter mellan Arlanda och New York, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.

Dela

Relaterade inlägg

Flygplanstillverkaren Airbus aktie faller nästan 10 procent efter en sänkt vinstprognos för 2024. Airbus hänvisar...
Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy