torsdag 23 maj, 2024

Finnlines etablerar en ny förbindelser mellan Sverige och Polen – första avgången från Malmö

Foto: Finnlines

Dela

När Finnlines expanderar sitt ruttnätverk med en linje till Świnoujście i Polen. Trafikstarten är den 10 april och rutten kommer att trafikeras av ro-paxfartyget Finnfellow.

Finnfellow, som seglar under svensk flagg, har kapacitet för 440 passagerare samt ungefär 3 000 lastmeter för personbilar och gods. Fartyget är välkänt för Malmöborna, då det tidigare har trafikerat rutten Malmö–Travemünde.

“Vår nya rutt gynnar de svensk-polska handelsförbindelserna och expanderar Finnlines verksamhet utanför Finland, samt bekräftar Finnlines engagemang för polsk försörjningstrygghet genom att vi snart inte bara anlöper Gdynias hamn utan även hamnen i Swinoujscie”, säger Antonio Raimo, Line Manager, Finnlines. “Vi har dessutom förstärkt vår organisation i land och öppnat ett kontor i Świnoujście.”

Finnlines nya rutt till Polen innebär att Malmö får en direktförbindelse till ett tredje europeiskt land, vid sidan av Öresundsbron till Danmark och Finnlines redan existerande linje till Tyskland. Det blir en bekväm väg för resor till Polen och hela Öst- och Centraleuropa såväl för Malmöborna, som för resenärer från stora delar av övriga Skåne och Sverige samt Norge och Danmark.

“Finnlines har förberett lanseringen av en ny rutt mellan Sverige och Polen noga. Vi kan erbjuda rymliga bildäck för personbilar och gods. Både passagerare och lastbilschaufförer kommer snabbt och enkelt till sina hytter, och överfarten blir lugn och bekväm”, säger Marco Palmu, Head of Finnlines Passenger Services.

”Den nya förbindelsen kompletterar befintliga och ger oss nya vägar ut i Europa. Detta stärker Copenhagen Malmö Ports position som nav i Östersjön och Malmös position i hjärtat av Norra Europas största arbetsmarknadsregion ”, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Med start den 10 april kommer det att vara en daglig avgång i vardera riktningen, på förmiddagen från Malmö och på kvällen från Świnoujście. Finnfellow har över 180 hytter och passagerarna har tillgång till en finsk sauna, buffétrestaurang, bar, lekområde för barnen samt en shop. På kvällsavgången kommer det att vara obligatoriskt att boka en hytt eller sängplats. På dagavgången är det endast obligatoriskt att boka hytt för den som reser med djur.

Daglig tidtabell:

Avgång
Malmö 10:15
Świnoujście 21:30

Ankomst
Świnoujście 19:00
Malmö 06:30

Fakta om Finnfellow:

Fartygstyp: roropassagerarfärja (ro-pax)
Byggår: 2000
Längd: 188,3 m
DWT (dödvikt – fartygets maximala lastförmåga): 7 267
GT (bruttodräktighet – fartygets totala inneslutna volym): 33 724
Lastmeter: 3 099
Maximalt antal passagerare: 440

Dela

Relaterade inlägg

Intresset för att åka på sin första kryssning är större än någonsin. Det visar statistik...
Levererades av Tallink Grupps fartyg Superfast IX, som för närvarande heter Atlantic Vision, åter till...
Torghatten har vunnit sitt första färjekontakt i Sverige. Torghatten ska köra linjen Koster-Strömstad, från december...
Finnlines VD Tom Pippingsköld kommenterar delårsrapporten: "Årets första kvartal var utmanande men Finnlines lyckades navigera sig...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy