torsdag 30 maj, 2024

Flygkrasch utanför Moskva

Dela

Foto:maxpixel.freegreatpicture.com

Ett ryskt inrikesflygplan med 71 människor ombord störtade bara minuter efter starten från Moskvaflygplatsen Domodedovo.

Samtliga ombord omkom i kraschen, uppger ryska myndigheter.

Flight 6W703, en Antonov AN148 som tillhörde flygbolaget Saratov, lyfte klockan 14.21 lokal tid med 65 passagerare och sex besättningsmän ombord. Flygplanet var på väg till staden Orsk i Orenburgregionen i södra Ryssland, skriver den ryska nyhetsbyrån Interfax. Men planet störtade strax sydost om den ryska huvudstaden efter bara sex minuter, enligt sajten flightradar24.

Anhöriga har börjat samlats vid den internationella flygplatsen i Orsk. En talesperson för flygplatsen berättar för Interfax att de försöker ge dem all information som finns tillgänglig.

Preliminärt har planet kraschat vid Argunovo. Besättningen och passagerarna hade ingen chans att överleva, säger en källa till Interfax.

Enligt ryska åklagarmyndigheten för transportfrågor omkom samtliga ombord vid kraschen, rapporterar flera medier.

En annan källa säger att man har fått in vittnesuppgifter från distriktet Ramenskoje om ett brinnande plan på väg ner.

Kvarlevor av minst två människor har hittats i området där planet störtade, enligt ryska myndigheter. Ett videoklipp på ryska nyhetssajten life.ru visar vrakdelar från flygplanet som ligger på vad som ser ut som en snötäckt äng i närheten av byn Stepanovskoje.

”Nästan alla som befann sig ombord är från Orenburgregionen”, säger guvernörens talesperson, Sergej Sjermetsinskij, till Interfax:

Den information som finns tillgänglig tyder på att det fanns fler än 60 människor ombord. Nästan alla är från de östra delarna av regionen.

Rysslands president Vladimir Putin har framfört sina kondoleanser till dem som förlorat anhöriga i olyckan, enligt Putins talesperson Dmitrij Peskov.

”Presidenten har beordrat regeringen att bilda en arbetsgrupp för att undersöka flygolyckan i Moskvaregionen”, säger Peskov i ett uttalande som citeras av det statliga mediebolaget RT. Händelsen kommer inledningsvis att hanteras som en brottsutredning, skriver Interfax

Flygplanstypen har två jetmotorer och har enligt tillverkaren upp till 85 platser. Flygplanet tillverkas i Ukraina av Antonov och av Voronezj i Ryssland. Det togs i kommersiellt bruk 2009.

Svenska utrikesdepartementet har inga uppgifter om att svenskar befunnit sig ombord.

”Vi håller på att undersöka det, men som läget är nu har vi inte några sådana uppgifter”, säger UD:s talesperson Katarina Byrenius Roslund till TT.

Källa: TT

Dela

Relaterade inlägg

En person har dött efter att ha hamnat i en flygplansmotor på flygplatsen Schiphol i...
Det isländska flygbolaget Icelandair skrotar sin helårsguidning – bland annat på grund av de vulkanutbrott...
Går allt enligt planerna kan Skellefteå skriva historia vad gäller elektrifierad luftfart. Här kan till...
Det blir ingen strejk på flygplatserna Gardermoen i Oslo och Flesland i Bergen. Fackförbundet Fellesforbundet och Næringslivets...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy