torsdag 20 jun, 2024

Flyglinje riskerar nedläggning

Dela

Foto:norwegian

Flygbolaget Norwegians flaggar nu för att flyglinjen mellan Stockholm och Skellefteå kan tvingas läggas ner på grund av flygskatten.

Norwegians flyglinje mellan Stockholm och Skellefteå lever farligt. Företagets kommunikationschef Charlotte Holmberg Jakobsson säger att det är ”en ansträngd linje”, men att inga beslut är fattade. Flygskatten gör att linjen hotas, hävdar flygbolaget.

– Vi hoppas nu att regeringen finner incitament som gör att linjer som den här ska kunna finnas kvar, säger hon till Norran.

Fler flyglinjer från Stockholm läggs ner
Robert Lindberg, flygplatsens vd, säger att han inte hört något om att Norwegian lämnar Skellefteå. Även SAS trafikerar sträckan.

– Om ett av bolagen slutar med trafiken till Skellefteå skulle det vara ett mycket allvarligt avbräck för den tillväxt som nu sker i kommunen, säger han till tidningen.

Norwegian har meddelat att bolaget lägger ner direktlinjen mellan Stockholm och Las Vegas i USA, och pausar linjen mellan Stockholm och San Francisco, skriver Dagens Industri.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Anhöriga till de som fallit offer i två dödliga olyckor med Boeings flygplansmodell 737 Max...
En Boeinganställd kvalitetsinspektör hävdar att den amerikanska flygplanstillverkaren felbehandlat och tappat bort hundratals defekta flygplansdelar,...
Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto...
Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har påbörjat en utredning om hur förfalskat titan fann sin väg in...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy