torsdag 18 sep, 2025

Försäljningslyft i restaurangbranschen

Dela

Foto:Statistikmyndigheten

De svenska restaurangernas försäljningsvolym steg 7,7 procent under det första kvartalet jämfört med motsvarande kvartal 2022. Det framgår av statistik från SCB.

I löpande priser ökade den totala restaurangbranschens försäljning med 17,2 procent under första kvartalet, jämfört med motsvarande period föregående år.

”Uppgången för restaurangförsäljningen förklaras till stor del av att första kvartalet 2022 påverkades av restriktionerna som infördes i samband med spridningen av covidvarianten omikron. Jämfört med motsvarande kvartal 2019 visar utvecklingen en mindre nedgång i försäljningsvolym”, säger Karl Sahlberg, statistiker på SCB.

Jämfört med första kvartalet 2019 minskade restaurangernas försäljningsvolym med 1,7 procent. 

Källa:Nyhetsbyrån Direkt-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Nu kan du ta en Uber om du ska åka på safari i Kenya. Transportföretaget...
Alphabets enhet inom autonom körning, Waymo, har fått tillstånd att testa sin robottaxitjänst vid San...
Avtalet effektiviserar leverantörshanteringen och samordnar supporten, vilket gör det möjligt för hotellägare att licensiera affärskritiska...
Det har skett en kraftig nedgång av antalet turister på semesterön Mallorca på sistone. Protesterna...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy