torsdag 15 maj, 2025

Försäljningslyft i restaurangbranschen

Dela

Foto:Statistikmyndigheten

De svenska restaurangernas försäljningsvolym steg 7,7 procent under det första kvartalet jämfört med motsvarande kvartal 2022. Det framgår av statistik från SCB.

I löpande priser ökade den totala restaurangbranschens försäljning med 17,2 procent under första kvartalet, jämfört med motsvarande period föregående år.

”Uppgången för restaurangförsäljningen förklaras till stor del av att första kvartalet 2022 påverkades av restriktionerna som infördes i samband med spridningen av covidvarianten omikron. Jämfört med motsvarande kvartal 2019 visar utvecklingen en mindre nedgång i försäljningsvolym”, säger Karl Sahlberg, statistiker på SCB.

Jämfört med första kvartalet 2019 minskade restaurangernas försäljningsvolym med 1,7 procent. 

Källa:Nyhetsbyrån Direkt-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

SAS Transfer är tjänsten som gör det enkelt för SAS-resenärer att boka marktransport i samband...
Planerar du att resa till Mallorca i sommar? Då finns det en rad nya regler...
Libyen är ett av världens farligaste länder. Ändå reser 90 000 internationella turister till landet...
Tuis aktie föll efter att den tyska researrangören meddelat att sommarbokningarna hade bromsat in, samtidigt...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy