söndag 6 okt, 2024

Försäljningslyft i restaurangbranschen

Dela

Foto:Statistikmyndigheten

De svenska restaurangernas försäljningsvolym steg 7,7 procent under det första kvartalet jämfört med motsvarande kvartal 2022. Det framgår av statistik från SCB.

I löpande priser ökade den totala restaurangbranschens försäljning med 17,2 procent under första kvartalet, jämfört med motsvarande period föregående år.

”Uppgången för restaurangförsäljningen förklaras till stor del av att första kvartalet 2022 påverkades av restriktionerna som infördes i samband med spridningen av covidvarianten omikron. Jämfört med motsvarande kvartal 2019 visar utvecklingen en mindre nedgång i försäljningsvolym”, säger Karl Sahlberg, statistiker på SCB.

Jämfört med första kvartalet 2019 minskade restaurangernas försäljningsvolym med 1,7 procent. 

Källa:Nyhetsbyrån Direkt-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Den 2 oktober checkade Koreas turistdelegation in på Nationalmuseum i Stockholm i regi av Aviareps....
En workshop med koreanska partners (DMC och hotellrepresentanter) En presentation från Korea Tourism Organization och en exklusiv trerättersmiddag...
Samarbetet innebär att Taxi Göteborgs förare och taxibilar kommer att finnas tillgängliga på Uber-appen under...
Från och med den 1 februari 2025 planeras First Camp ta över driften av Gustavsviks...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy