måndag 22 apr, 2024

Första flyget efter pandemin har lyft från Trollhättan-Vänersborgs flygplats mot Bromma

Dela

Första flyget efter pandemin har lyft  från Trollhättan-Vänersborgs flygplats mot Bromma
Foto:västflyg

På måndag morgon 28 mars lyfte det första reguljära flyget efter coronapandemin från Trollhättan-Vänersborgs flygplats mot Stockholm Bromma. ”Efter två år är ordningen återställd. Dörren till bättre tillgänglighet har öppnats igen,” konstaterar Anna Råhnängen som är vd för Fyrstads Flygplats AB. 

Nypremiären för direktflyget till Bromma har varit efterlängtad av många. Inte minst inom näringslivet i Fyrbodal och västra Skaraborg, men också bland många privatresenärer. Nu är det åter möjligt att ta sig till den citynära flygplatsen i Stockholm på bara en timma. 

– Ända sedan det nybildade och lokalt ägda flygbolaget Västflyg aviserade att de skulle ta upp trafiken igen har intresset varit väldigt stort, säger Anna Råhnängen. Vi har fått många samtal och många lyckönskningar.

– Flyget spelar en mycket viktig roll för hållbar attraktionskraft och ekonomisk utveckling i hela vår stora region. Tack vare den reguljära linjen till och från Bromma alla dagar i veckan, undantaget lördagar, har vi återtagit en plats i det svenska flygnätet. Nu går det snabbt och enkelt att både nå ut och att komma hit.

Intresset för direktflyget till Bromma återspeglar sig i antalet besök på Västflygs webbplats och i bokningarna. 

– Resenärerna har gett fin respons och vi är nöjda med bokningsläget, säger Jenny Iodlovsky Norrby som är vd för Västflyg. Åtskilliga företag har visat förtroende för oss genom förköp av biljetter.

– För många personer inom näringslivet innebär detta att deras resande blir mer effektivt med mera tid hemma och färre hotellnätter på annan ort. Det är uppskattat att vi på det viset bidrar till ett hållbart arbetsliv.

Dela

Relaterade inlägg

Finska petroleumbolaget Neste har fått en order från Boeing på 7,5 miljoner gallon, motsvarande mer...
Lufthansa rapporterar ett preliminärt justerat rörelseresultat på -849 miljoner euro, motsvarande drygt 9,8 miljarder kronor,...
Tyska flygbolaget Lufthansa skjuter fram sina avgångar till Amman, Erbil och Tel Aviv till tisdag,...
Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy