måndag 20 maj, 2024

Fortsatt tungt för SAS – bara 12.000 fler reste i augusti

Dela

Foto:sas

SAS trafik fortsätter att gå tungt efter coronapandemin. Antalet passagerare och kapacitet minskade med 74 respektive 73 procent i augusti jämfört med samma period i fjol. 

Sedan i juli noteras en liten ökning av antalet passagerare med 12.000.

”Efterfrågan har återhämtat sig något bättre inom Skandinavien än i andra delar av nätverket och SAS har anpassat sin kapacitet därefter.”

”Under hösten avser vi att öka antalet flygningar och öppna upp fler linjer, i takt med att efterfrågan återkommer. I första hand kommer vi återuppta inrikestrafik i Danmark, Norge och Sverige, men vi öppnar också 18 linjer till viktiga destinationer i Europa. Dessutom planerar vi att starta upp trafiken till Asien och därmed kunna erbjuda flygningar till alla de tre kontinenter som vi normalt är verksamma på”, säger Rickard Gustafson, vd för SAS.

I reguljärtrafiken minskade RPK, betalda passagerarkilometer, med 83 procent i årstakt och interkontinentalt minskade RPK med 97 procent.

Antalet säteskilometer sjönk med 71 procent till 1.304 miljoner. Kabinfaktorn var 47 procent

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy