fredag 21 jun, 2024

Fortsatta brister i Trafikverkets planeringsförmåga – kommer det att ske en förbättring?

Dela

Fortsatta brister i Trafikverkets planeringsförmåga - kommer det att ske en förbättring?

I början av sommaren lyfte vi, andra tågbolag, Transportstyrelsen och Svenska Turistföreningen brister i Trafikverkets planeringsförmåga där vi och andra tågbolag får tidtabeller alltför sent – vilket gör att tåget inte blir ett alternativ. Tågbranschen behöver bättre förutsättningar, inte sämre, för att vara attraktiva och samtidigt bättre kunna bidra till klimatomställningen vad gäller hållbart resande. 

Sedan dess har regeringen kallat till krismöte och Trafikverket har lovat bättring. För 10 dagar sedan uttalade sig Trafikverket och sa att man då levererade tidtabeller för trafik 4-7 veckor framåt i tiden (mot lagstadgade 4 månader) och att man vid årsskiftet skulle vara ikapp och leverera enligt lagen. Idag har vi och andra tågbolag tåg som ska köras inom mindre än 3 veckor där vi fortfarande inte har fått några tidtabeller. Situationen är precis lika illa och akut som den var i maj.

Förra veckan kritiserade Trafikverkets generaldirektör SJ AB i en artikel i DN för att de kommunicerat att de inte trodde på att Trafikverket skulle klara av att leverera tidtabeller inom 4 månader vid årsskiftet. Vi kan bara hålla med SJ AB.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy