onsdag 19 jun, 2024

Frankrike skärper coronarestriktioner

Dela

Foto: Mats Montner

Frankrikes regering skärper restriktionerna för att stoppa spridningen av coronaviruset.

Beskedet kommer sedan landet registrerat över 100.000 nya fall i lördags – den högsta dygnssiffran i Frankrike sedan pandemins början.

Det så kallade hälsopasset ersätts med ett vaccinpass. Det nya vaccinpasset kräver att personen är fullvaccinerad, det räcker alltså inte med att uppvisa ett negativt provsvar som tidigare, enligt premiärminister Jean Castex.

Regeringen har även beslutat att göra det obligatoriskt att bära munskydd utomhus i stadskärnor, samt ska beordra företag att införa minst tre arbetsdagar i hemmet per vecka för anställda som kan jobba på distans. Dessutom ska kaféer och barer endast få servera sittande gäster, och besöksantalet begränsas till högst 2.000 personer på evenemang inomhus och 5.000 på evenemang utomhus.

”Jag vet att det känns som en film utan slut, men för ett år sedan inledde vi vår vaccinationskampanj och nu är vi en av de bäst vaccinerade och bäst skyddade befolkningarna i världen”, sade Castex på en presskonferens efter ett regeringssammanträde.

Regeringen kommer dock inte att skjuta upp terminsstarten för landets skolor den 3 januari, en åtgärd som efterfrågats av omkring 50 läkare och vårdarbetare i ett öppet brev som publicerades i helgen.

Frankrike med sina 67 miljoner invånare har hittills registrerat drygt 123 000 coronarelaterade dödsfall. Runt 72 procent av befolkningen är fullvaccinerad, enligt siffror från EU:s smittskyddsmyndighet ECDC.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Möjligheten till fritid, nöjen och sociala aktiviteter är betydligt sämre för arbetare jämfört med tjänstemän....
Undvik sommarbedragarna – checklista för att minska risken för bluffakturor I takt med att sommarsäsongen inleds,...
Aviareps meddelar att Visit Estonia förlänger sitt samarbete med Aviareps som B2B-representant för Estland i...
Värmeböljan i Grekland har lett till ytterligare dödsfall och försvinnanden. På söndagen hittades en amerikansk man...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy