onsdag 19 jun, 2024

Fylla och fest efter hävda restriktioner

Dela

Den första restriktionsfria fredagen på många månader firades med fylla och fest på krogar och klubbar runt om i landet.

Men bland annat i Stockholm beskriver polisen ändå natten som ”lugn”.

Den 29 september togs coronarestriktionerna bort för restauranger, klubbar och evenemang. Behovet av att få komma ut och festa utan begränsningar verkar ha varit stort och polisen runt om i landet vittnar om mycket folk ut i städerna och på nattklubbar.

I Stockholm summerade polisen klockan 6 på lördagsmorgonen till 50 omhändertagna på grund av berusning, vilket kan jämföras med förra helgens 40. Men på hemsidan skriver polisen att natten avslutats med ”ett positivt resultat” och sammanfattar natten som lugn.

I Göteborg rapporterar polisen också om fylla under festkvällen och man tvingades bland annat öppna fler fylleceller.

”Vi har haft mycket fylla, upp emot 20 personer som är omhändertagna enligt LOB”, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

”Det har varit mycket att göra. Men kollar man innan pandemin, vissa lönehelger med bra väder hade vi också mycket fylla. Nu är vi väl tillbaka till en norm som vi hade innan pandemin.”

Polisen i region Mitt, som innefattar Gävleborg, Uppsala och Västmanlands län summerar på sin hemsida kvällen som ”relativt lugn” trots de slopade restriktionerna. Detta trots att det var betydligt mycket mera folk ute i städerna och på nattklubbarna än tidigare helgdagar under pandemin.

Totalt 50 personer omhändertogs på grund av berusning under natten i regionen.

”Trots det stora antalen har ordningsstörningarna uteblivit och stämningen har varit mestadels god”, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för polisen i region Mitt i ett uttalande på hemsidan.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy