måndag 20 maj, 2024

Hårt tryck på nattågen till norrbottniska fjällen

Dela

Det är ett hårt tryck på SJ:s nattåg från Göteborg och Stockholm, då många fjällturister vill upp till Norrbotten och vandra redan nu. Detta trots att högsäsongen inte inte ens börjat.

– Vi såg det här redan då det blev känt att restriktionerna skulle förändras från 13 juni; att vi fick jättemånga fler bokningar än vad vi tidigare haft, säger Jan Kyrk, affärschef vid SJ.

Från den 13 juni får symptomfria personer resa inom Sverige. Beslutet baseras på en minskad smittspridning i landet och bygger på att alla tar ett fortsatt stort personligt ansvar och följer rekommendationer om social distans, enligt regeringen.

”Alla kommer inte få biljetter”

Vid SJ har man alltså fått en rejäl uppgång av fjällturister på tågen norrut, och när högsässongen drar igång i fjällen tror man inte att alla som vill kommer kunna köpa biljetter på tågen.

– Nej det kommer inte alla få. Dels kommer vi inte sälja alla platser ombord – utifrån det här med att hålla distans så kommer vi att blockera ett antal platser för att kunna hålla avstånd. Dels även för att det redan förra sommaren var väldigt många som ville resa till och från övre Norrland, säger Jan Kyrk.

I videon hör du ett gäng turister från Malmö på väg till fjällen och hur noga de är med coronarestriktionerna.

Källa:svt.se

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy