lördag 20 apr, 2024

Höstsegla i Kroatien – Europas seglingsmecka!

Dela

Foto.Kroatien

Kristallklart vattnet, spektakulära vyer och sagolika stränder är några av Kroatiens ess som upplevs bäst till havs bland landets 1 100 öar. En båtsemester ger friheten att ankra vid hemliga ”Robinson Crusoe-vikar”, möjligheter till en covidsäker semester omgiven av endast det egna ressällskapet och stressfria dagar utan hotellbyten, bara omgiven av det stora blåa havet. Det är några av orsakerna till att nautisk turism blomstrar i Kroatien.

Kroatien är en nautisk supermakt då landet stoltserar med flest båtar för uthyrning i världen – 40 procent av det totala utbudet. Här erbjuds allt från segelbåtar, katamaraner, motorbåtar till gulets med eller utan besättning i olika prisklasser. Antalet charterbåtar för uthyrning är 4 376 enligt statistik publicerad i juli av Ministeriet för sjö, trafik och infrastruktur. Goda förutsättningar för en semester till havs förstärks av de många marinorna. Det finns totalt ett 50-tal marinor, varav hälften utgör av de moderna statliga A.C.I. Marinas, utmed Adriatiska havet.

Statistiken för nautisk turism pekar uppåt för år 2022 och chansen att slå rekordåret 2019 är stora. Den hektiska högsäsongen under juni, juli och augusti är över men seglingssäsongen är ännu långtifrån slut! Den bästa tidpunkten för en seglats i Adriatiska havet infaller nu i september och början av oktober.

5 skäl att höst-segla i Kroatien

1. Dagstemperaturen är fortfarande ca 25°C och vattnet är ännu varmt med temperaturer på ca 23°C i september.

2. Priserna för båthyra sjunker med ca 20 procent och förtöjningsavgifter sänks med ca 10 procent jämfört med under högsäsong.

3. Stadig vind minskar behovet av att behöva gå för motor.

4. Det är sällan mer än två timmars segling mellan de kroatiska öarna. Seglar det upp mörka moln på himlen så är man aldrig långt från en hamn.

5. Trängseln är borta! Det finns gott om förtöjningsplats i hamnar, barer och restauranger är inte proppfulla exempelvis på ön Hvar, Kroatiens St Tropez. Favoriten Hvar men även öar som Brač och Korčula är måsten på den mest populära seglingsrutten mellan städerna Split och Dubrovnik.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Massiva översvämningar har drabbat den annars torra staden Dubai. På tolv timmar föll lika mycket regn...
Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra...
Den 20 oktober går den tjugonde upplagan av Palma Marathon Mallorca av stapeln, i år...
Nu bekräftar svenska deltagare, svenska destinationer och svensk besöksnäring, om det stora, internationella intresset för...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy