fredag 12 apr, 2024

Icelandair och Emirates tecknar ett samförståndsavtal om ett strategiskt partnerskap

Foto: Icelandair och Emirates

Dela

Icelandair och Emirates har undertecknat ett samförståndsavtal om ett strategiskt partnerskap. Enligt villkoren i avtalet kommer flygbolagen att arbeta mot ett gemensamt Codeshare-avtal som kommer att möjliggöra för kunder att på ett enkelt sätt resa över de två flygbolagens nätverk och öppna upp nya spännande resestråk.

Undertecknandet av samförståndsavtalet ägde rum på ITB Travel Trade Show i Berlin. Ett strategiskt samarbete mellan Icelandair och Emirates kommer att markant förbättra de båda flygbolagens erbjudanden för smidiga anslutningar, där kunder kan resa på en enda biljett och få sitt bagage incheckat ända till slutdestinationen.

– Vi är glada att meddela vårt kommande strategiska partnerskap med Emirates, vilket öppnar upp nya möjligheter för våra kunder i Mellanöstern och Asien. Emirates kommer att bli Icelandairs sjunde globala flygpartnerskap. Vi har och kommer fortsätta att utöka vårt nätverk av partnerflygbolag och fokusera på att arbeta med flygbolag som erbjuder utmärkt service och anslutning. Vi välkomnar Emirates som partner och ser fram emot att arbeta med dem för att göra våra passagerares resor smidiga och trevliga, säger Bogi Nils Bogason, Icelandairs VD.

– Vi är glada att fördjupa vårt partnerskap med Icelandair. Deras nätverk kompletterar vår närvaro i Europa och erbjuder en rad anslutningar för våra kunder för att diversifiera sina resor. Tillsammans kommer vi att öppna upp nya resemöjligheter och mer val för kunderna. Vi tror att detta partnerskap kommer att medföra verkliga fördelar för våra kunder och affärer, och vi tar positiva steg mot att ytterligare stärka vårt förhållande för framtiden, säger Adnan Kazim, vice VD och kommersiell chef på Emirates Airlines.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines redovisar ett oväntat starkt resultat för årets första kvartal....
Tyska Lufthansa ställer in sina avgångar till och från Irans huvudstad Teheran under torsdagen, med...
Finnair lägger till fler avgångar per vecka till Japan och öppnar en ny rutt till...
Flygbolaget SAS skjuter upp räntebetalningar på totalt drygt 400 miljoner kronor som förfaller i slutet...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy