torsdag 20 jun, 2024

Kajsa Medin Hansen blir ny vd på Junibacken

Dela

Foto: Ulf Huett

Styrelsen har utsett Kajsa Medin Hansen till Junibackens nya vd.

Hon kommer närmast från rollen som digital affärsutvecklingschef på Aller Media. Tidigare har hon bl a varit vd på TV4 Interaktiv och Allt om Stockholm och en rad andra ledande uppdrag inom media och upplevelseindustrin. Den 5 mars tillträder hon som vd för barnkulturhuset Junibacken på Djurgården.

Kajsa Medin Hansen har under 20 år arbetat med att utveckla och leda organisationer i förändring och har en dokumenterad erfarenhet av affärsstrategi och digital transformation.

– För mig är det ett drömjobb. Dels att få stödja svensk barnkultur och att få göra barns vardag lite roligare men också att leda verksamheten in i framtiden. Jag ser fram emot att arbeta med alla dedikerade och erfarna medarbetare på Junibacken, säger Kajsa Medin Hansen, tillträdande vd på Junibacken och fortsätter:

– Jag har spenderat många timmar med mina söner på Junibacken och vi älskar att vara där, både för inspiration, barnbokhandeln och inte minst upplevelsen att vara i Astrid Lindgrens berättelser. Därför är jag glad och stolt att få möjligheten att utveckla Junibacken där barns behov av lek och rörelse i kombination med främjande av kreativitet tillfredsställs.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Kajsa Medin Hansen som ny VD för Junibacken. Kajsas gedigna erfarenhet kring ledarskap, förändringsarbete och digital utveckling tillsammans med ett hjärta som brinner för kultur, kommer att tillföra viktiga egenskaper i Junibackens verksamhet, säger Kristina Axén Olin, styrelseordförande.

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy