måndag 17 jun, 2024

Katalonien kommer att vara Världens Gastronomiregion år 2025

Dela

Foto:Katalonien

Det blir därmed den första europeiska regionen att få denna utmärkelse.

Denna erkännelse bekräftar konsolideringen av en innovativ och regenerativ turismmodell där Kataloniens gastronomiska revolution har gått bortom restauranger och har öppnat dörrarna till att upptäcka regionen och den lokala och unika livsmedelsproduktionen.

Världens Gastronomiska Region är en initiativ som främjas av International Institute of Gastronomy, Culture, Arts, and Tourism (IGCAT). Utmärkelsen syftar till att lyfta fram och främja de regioner som aktivt bidrar till att förbättra invånarnas livskvalitet genom att uppskatta olika matkulturer, utbildning om hälsa och hållbarhet samt gastronomisk innovation. Det är en utmärkelse som ger trovärdighet åt regioner eftersom den ges av en oberoende och internationell jury bestående av experter inom olika områden som turism, kultur, hotell och jordbruk.

Under maj 2023 besökte en internationell jury olika upplevelser relaterade till mat och turism för att förstahandsuppleva kandidaturens potential.

Juryn värderade bland annat sektorns dedikation och professionalism och deras engagemang för ständig utveckling. Å andra sidan ansåg de att få platser kunde jämföras med Katalonien på grund av dess förstklassiga matlagning, där smakernas fusion och den exceptionella naturen av dess produkter möjliggör en unik upplevelse. Slutligen betonade de att landskapen är ett vittnesbörd om de katalanska regionernas engagemang för kvalitet, hållbarhet, tradition och innovation.

Nya initiativ för att positionera Katalonien som en referens inom mat och vin kommer att främjas.

Den Internationella Världens Gastronomiska Veckan, som kommer att äga rum i de största städerna och länderna med en katalansk regeringsdelegation, är en av initiativen. Den kommer att inkludera olika evenemang, såsom marknads- och restaurangkampanjer, vinprovningar, kulturella kvällar, debatter, mat- och vinupplevelser, kockutbyten med mera.

En annan höjdpunkt kommer att vara firandet av Àpat Catalunya, en populär middagsfest som hålls på några gator och emblematiske offentliga platser i Barcelona och kommer att erbjuda de mest ikoniska rätterna och recepten från den katalanska gastronomin. Å andra sidan kommer det att satsas på att fira den 9:e UNTWO Global Conference of Wine Tourism i Katalonien. Som Gastronomia Tour 2025, en serie presentationer på de viktigaste marknaderna för mat- och vinresor i Katalonien, riktade till operatörer, press och opinionsledare med en teknologisk och innovativ komponent, kommer att påbörjas.

Enligt pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Aviareps meddelar att Visit Estonia förlänger sitt samarbete med Aviareps som B2B-representant för Estland i...
Värmeböljan i Grekland har lett till ytterligare dödsfall och försvinnanden. På söndagen hittades en amerikansk man...
En ny undersökning visar att hälften av svenska folket upplever trängsel vid populära svenska semesterdestinationer....
Flera svenska stränder och hamnar prisas av organisationen Blå flagg. I år kommer flaggan att...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy