torsdag 20 jun, 2024

Kommunens nya turismutvecklingsprojekt

Dela

Foto:Creative Commons

Jönköpings kommun har fått medel för att finansiera ett nytt turismutvecklingsprojekt i Taberg. Projektet är i uppstartskedet men redan nu finns stora planer på hur man kan utveckla turismen i området. Tabergs köpmannaförening går in som projektledare och till en början kommer en inventering ske för att tydligt se förutsättningar och möjligheter. Allt sker i nära samverkan mellan lokala eldsjälar, Jönköpings kommun, Destination Jönköping med flera.

– Projektet känns fantastiskt roligt och väldigt efterlängtat för utvecklingen av Taberg och hela Tabergsådalen. Vi ser fram emot att tillsammans med alla inblandade lyfta turismen i området, säger Johan Lind, chef för turism på Destination Jönköping.

Taberg ligger strax söder om Jönköping och utöver den otroliga utsikten från bergstoppen erbjuder platsen varierad natur på och kring bergets fot. Tanken är att projektet ska bidra till turismutveckling både på berget, i gruvan samt kring Tabergsån och planer finns på att skapa ett vandringscentrum med olika slingor i området. 

– Just naturturism och vandring är en fortsatt växande trend och Taberg har alla möjligheter att möta upp inom det området, menar Johan. 

Idén om vandringscentret kommer från en lokal eldsjäl och planen är att utveckla vandringsleder som passar alla, allt från barn till äldre och för de som av olika anledningar har svårare för att gå. Även vandringsleder för de som är mer vana vandrare kommer att finnas. 

– Ur ett turistiskt perspektiv önskas kombinationen av flera olika typer av leder som passar olika målgrupper. Det finns en hög efterfrågan på både kortare turer med start och mål på samma plats men även längre turer och tematiska leder som ex. pilgrimsleder. Men även mer bekvämlighet och service kopplat till vandringsturism har blivit viktigare, och gärna ett lite lyxigare boende att kombinera sin vandring med, fortsätter Johan.

Taberg är sedan länge ett välbesökt turistmål med både svenska och utländska besökare som kommer för att njuta av utsikten från berget och uppleva gruvan. De guidade turerna i gruvan sommartid är redan idag mycket uppskattade. I och med projektet blir det möjligt att skapa nya flöden och fler upplevelser för besökarna i och runt gruvan. Turismaktörer på platsen kommer att kunna dra nytta av dessa nya möjligheter och tack vare goda förbindelser, inte minst med tåget som bara tar 18 minuter från Jönköping, skapar projektet ett mervärde även för aktörer inne i Jönköping.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Sverige sprakar av musikaliska upplevelser när internationella världsstjärnor, hyllade musikaler, traditionsenliga spelmansstämmor och folkliga festivaler...
Möjligheten till fritid, nöjen och sociala aktiviteter är betydligt sämre för arbetare jämfört med tjänstemän....
Undvik sommarbedragarna – checklista för att minska risken för bluffakturor I takt med att sommarsäsongen inleds,...
Aviareps meddelar att Visit Estonia förlänger sitt samarbete med Aviareps som B2B-representant för Estland i...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy