måndag 17 jun, 2024

Konkursat flygbolag öppnar för comeback

Dela

Grundaren bakom och flera toppanställda i det isländska flygbolaget Wow Air, som gick i konkurs i slutet av mars, överväger att börja på ny kula.

Det säger Skuli Mogensen, som också var vd efter att ha grundat bolaget 2011, till den isländska tidningen Frettabladid.

I en första finansieringsrunda siktar det nya bolaget på att ta in 40 miljoner dollar, enligt en investerarpresentation som tidningen tagit del av.

Under 12 veckor avser det nya lågprisflygbolaget utföra leasingtjänster för en större europeisk flygaktör för att därefter köpa upp Wow Airs konkursbo, inklusive varumärkesnamnet, för att mot slutet av juni återuppta flygverksamheten med linjer till 13 destinationer i Europa och USA från hemmaflygplatsen Keflavik i den isländska huvudstaden Reykjavik.

Skuli Mogensen och de anställda kommer äga 51 procent av det nya bolaget, medan investerarnas 40 miljoner ger ett totalt innehav på resterande 49 procent. Bolaget räknar med ett positivt kassaflöde i andra kvartalet nästa år. Detta ska möjliggöras bland annat genom att de anställda går ner 30 procent i lön under första verksamhetsåret, enligt presentationen.

Konstellationen uppger att de har lärt sig en läxa av vad som orsakade Wow Airs frånfälle. Bland annat kommer bolaget fokusera mer på omsättning av kringtjänster och på att driva försäljning från den egna hemsidan, enligt tidningen.

Bolaget begärdes i konkurs den 28 mars efter att bolaget inte kunnat betala leasingavgifter till flygplansuthyrare på totalt 300 miljoner dollar.

Källa:nyhetsbyrån direkt

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy