onsdag 29 maj, 2024

Kris för Flybe igen – konkursansökan på standby

Dela

Foto.Flybe

Flygbolaget Flybe, som för ett knappt år sedan räddades av ett Virgin Atlantic-lett konsortium, står återigen på konkursens brant, uppger Skynews.

Enligt tv-kanalen pågår just nu diskussioner om hur bolaget kan räddas samtidigt som revisorsfirman EU uppges stå standby med en konkursansökan.

Den brittiska regeringen ska ha informerats om krisen, där 2.000 riskerar att bli av med sina jobb. Transport- respektive näringsdepartementen undersöker vilka möjligheter det finns att erbjuda nödfinansiering åt det krisande flygbolaget, uppger källor nära Flybe för Skynews.

Det var i mars i fjol som ett konsortium bestående av Virgin Atlantic, Stobart Group och Cyrus Capital Partners köpte Flybes operativa tillgångar, bestående av bland annat 75 flygplan.

I det nya bolaget, Connect Airways, äger Cyrus 40 procent medan de bägge andra partnerbolagen äger 30 procent vardera. Konsortiet har lovat att pumpa in 100 miljoner pund för att vända Flybe, men enligt källor med insyn kommer det inte att räcka.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy