måndag 20 maj, 2024

Lågprisflygbolaget PLAY återupptar flygningarna från Landvetter

Dela

Foto Play

New York, fyra ytterligare städer i Nordamerika och den isländska huvudstaden Reykjavik är destinationer som det isländska flygbolaget erbjuder. Den 12 maj går den första flygturen för säsongen från Göteborg-Landvetter Flygplats (GOT). 

Förra sommaren etablerades PLAY Airlines på Landvetter och efter ett vinteruppehåll återupptas nu avgångarna för säsongen. I år kommer göteborgare att kunna flyga tre gånger i veckan till New York, Boston, Toronto, Washington och Baltimore, via en mellanlandning på Keflaviks flygplats på Island. PLAY flyger till Stewart International Airport (SWF) i New York.

– Det finns en stor efterfrågan på prisvärda alternativ mellan Göteborg och New York. Hos oss betalar du enbart för det du verkligen behöver under din resa. På så sätt kan vi hålla väldigt priser och möjliggöra resande när många personers privatekonomi är pressad av stigande priser, säger Birgir Jonsson, vd på PLAY Airlines.

Det isländska lågprisflygbolaget PLAY startade upp sin verksamhet mitt under coronapandemin och började flyga sommaren 2021. Sedan dess har flygbolaget etablerat nya rutter över stora delar av Europa och Nordamerika. Under 2023 flyger Play till 37 destinationer, varav 13 destinationer är nya för i år. 

– Vi är ett av de mest pålitliga flygbolagen på marknaden, vår punktlighet är långt bättre än våra konkurrenter. Nu går vi in i högsäsong och ser fram emot att tryggt transportera nya passagerare över Atlanten, säger Birgir Jonsson. 

Första kvartalet 2023 flög 212 408 passagerare med PLAY. Kabinfaktorn* var på 78,4 procent och flygbolaget hade en hög punktlighet, 85,5 procent av flygen landade i tid. 

*kvoten mellan antalet betalande passagerare i ett passagerarflygplan under en flygning och maximalt tillåtet antal passagerare

Om PLAY Airlines

PLAY är ett nytt lågprisflygbolag som flyger mellan Europa och Nordamerika. PLAY är baserat på Reykjaviks Keflavík International Airport och startade sin verksamhet i juni 2021. PLAYs flottan besår av nya moderna Airbus-flygplan. Säkerhet, punktlighet (on-time performance), enkelhet, glädje och låga priser är viktiga kärnvärden för PLAY.

Enligt Pressmeddelande

Dela

Relaterade inlägg

Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...
Flygbolaget SAS flög 2 miljoner passagerare i mars, en ökning med 5 procent jämfört med...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy