torsdag 23 maj, 2024

Liseberg skjuter upp premiären: ”Inget tillstånd att öppna just nu”

Dela

Foto:Liseberg

Liseberg skjuter upp öppningen på obestämt tid till följd av covid-19. Det meddelar nöjesparken på sin hemsida. Nästan 300 fastanställda är korttidspermitterade, och några kontrakt med säsongsanställda kan inte tecknas än, enligt Göteborgsposten. 

Planen var att nöjesparken i Göteborg skulle slå upp portarna den 25 april, det sköts senare upp till den 16 maj. Nu meddelar de att de tvingats skjuta upp säsongspremiären på obestämd tid. Bakgrunden är regeringens beslut om förbud mot evenemang och offentliga tillställningar för fler än 50 personer.

”Vi har inget tillstånd att öppna parken just nu. Det gör att vi jobbar en vecka i taget”, säger Lisebergs informationschef Julia Vasilis till Göteborgsposten.

Tidningen konstaterar att knappt 300 av de 450 fastanställda på Liseberg nu är deltidspermitterade. Även säsongsanställningar ligger i farozonen.

”Vi kan inte teckna kontrakt med våra 2.000 säsongsanställda än”, säger Lisebergs vd Andreas Andersen på en presskonferens enligt GP.

GP skriver att bara flytten av premiären från 25 april till 16 maj innebar omkring 100 miljoner kronor i förlorade intäkter, men att Andreas Andersen inte vill precisera hur mycket parken kommer förlora om stängningen fortsätter under högsäsongen.

Nöjesparkens boendeanläggningar, Lisebergsbyn och Liseberg Hotell Heden, håller öppet som vanligt. Askim Strand har ännu inte öppnat för säsongen, men öppningen skjuts upp till 5 juni.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy