onsdag 24 apr, 2024

Liza Axén blir ny HR-direktör för Scandic Sverige

Foto: Scandic

Dela

Liza Axén har rekryterats till rollen som HR-direktör för Scandic Sverige. Närmast kommer Liza från ISS Facility Services, i Singapore där hon var People & Culture Director. Liza tillträder i rollen den 26 augusti och kommer vara en del av Scandic Sveriges ledningsgrupp.

Nu står det klart att Liza Axén tillträder i rollen som HR-direktör för Scandic Sverige den 26 augusti. Liza kommer ansvara för HR-arbetet för bolagets 89 hotell i Sverige, det svenska supportkontoret samtidigt som hon ansvarar för att strategiskt utveckla organisation och struktur.

– Lizas gedigna erfarenhet från besöksnäringen, reseindustrin och fastighetstjänster kommer vara oerhört värdefullt för att driva utvecklingen inom viktiga strategiska HR-frågor i Scandic Sverige. Dessutom ser jag att Lizas personlighet och driv matchar väl med våra värderingar och vår kultur. Jag ser framemot att välkomna Liza till Scandic och ledningsgruppen, säger Peter Jangbratt, landschef Scandic Sverige.

Liza har arbetat som ledare sedan 20 år tillbaka. Idag jobbar hon som People & Culture Director för ISS Facility Services i Singapore där hon ansvarar för HR-avdelningen med ett fyrtiotal medarbetare som stöttar de ca 8500 medarbetarna, och innan dess har hon haft andra ledande befattningar inom ISS. Liza har även bred erfarenhet från besöksnäringen och reseindustrin från bolag som Gröna Lund, Parks & Resorts Scandinavia och TUI Nordic.

– Jag började min karriär som hotellreceptionist och konferensvärdinna och har alltid känt en stor tillhörighet till branschen. Nu återvänder vi från Singapore med värdefulla erfarenheter och jag gläder mig till nästa kapitel på Scandic. För mig är det en känsla av att ”komma hem” i dubbel bemärkelse och jag ser mycket fram emot att få driva och utveckla HR’s viktiga arbete, säger Liza Axén. 

Liza tillträder sin tjänst 26 augusti då hon sluter upp som en del av Scandic Sveriges ledningsgrupp. Fram till augusti fortsätter Christine Lindgren i sin roll som tillförordnad HR-direktör i Scandic Sverige.

– Jag vill redan nu rikta ett varmt tack till Christine som tagit sig an den tillförordnade HR-direktörsrollen men stor passion och entusiasm. Hennes viktiga arbete fortsätter fram tills Liza ansluter i augusti, avslutar Peter Jangbratt.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Svenska Resebranschföreningen SRF har rekryterat Caroline Lundkvist till en nyinrättad tjänst som kommunikationsansvarig. Caroline kommer...
Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion nominerade tidigare i år Christina Björklund till...
Nordic Hotels & Resorts nordliga flaggskepp Copperhill Mountain Lodge välkomnar Louise Mackegård Evensen som ny General Manager. Jämtlänningen och tidigare...
Regeringskansliet har beslutat om nomineringar till Swedavias styrelse. Regeringskansliet nominerar Ulrika Francke till ny styrelseordförande för...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy