onsdag 19 jun, 2024

Macron: Krav på tredje spruta för covidpass

Dela

Fransmän som fyllt 65 år kommer att behöva en tredje spruta mot covid-19 för att få ett giltigt covidpass, meddelar Frankrikes president Emmanuel Macron i ett tal till nationen.

Från den 15 december, kommer ni att behöva bevisa att ni fått en tredje spruta för att utöka giltighetstiden för ert hälsopass, sade Macron.

Covidpasset, som funnits i Frankrike sedan i augusti, krävs för att komma in på restauranger, kulturevenemang och för att resa med inrikeståg.

Presidenten varnade samtidigt för att antalet sjuka i covid-19 återigen ökar i Frankrike, även fast läget är bättre än både i Tyskland och Storbritannien. Den senaste veckan har antalet smittade ökat med 40 procent.

Vi är inte klara med pandemin, sade han och uppmanade dem som ännu inte vaccinerat sig att göra det:Det här är en uppmaning till ansvarstagande – vaccinera er, sade Macron.

Över 80 procent av dem som får intensivvård för covid-19 i Frankrike är över 50, påminde Macron och berättade att en kampanj för att få personer i åldersgruppen 50-64 att ta en tredje dos kommer att dras i gång i december.

Det franska covidpasset väckte till en början protester, men dessa har klingat av. För Macron är det viktigt att nå framgång i kampen mot covid-19, inför presidentvalet i april.

Källa:TT

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy