onsdag 22 maj, 2024

Maldiverna – pionjärer inom hållbar turism 

Foto:Vistmaldives

Dela

Maldiverna är en ledande global aktör inom hållbarhet på den internationella scenen som världens lägst belägna land. Hållbara klimatlösningar prioriteras högt av regeringen och lyxhotellen arbetar för att genomföra hållbara åtgärder.

Med 1.192 korallöar är Maldiverna omgivet av världsberömda rev som är hem för mer än 2.000 marina arter, inklusive delfiner, sköldpaddor, stingrockor och valhajar. Totalt finns fem procent av världens rev på Maldiverna och tre UNESCO-biosfärreservat.   

Under de senaste åren har landet arbetat aktivt med klimatförändringsfrågor och presenterat utvecklingsplaner för hållbarhet vid  COP (Climate Change Conference of the Parties). Landet är en ledande förespråkare SIDS (Small Island Developing States).

Maldivernas mål är att hantera klimatförändringarna mer proaktivt i framtiden, genom att förbereda sig för extrema väderhändelser och samarbeta med andra önationer. Ambitionen är att vara en modell för hållbarhet och att positionera turismen som ekonomiskt livskraftig i samexistens med miljö, kultur och människor.


Några exempel på initiativ från regeringen
●    Utveckla och starta ett ekoturismprojekt med fokus på hållbara turisminitiativ
●    Utforma och genomföra en särskild policy för att hitta lösningar för att snabbt färdigställa halvfärdiga semesterorter för ekonomisk hållbarhet i alla regioner på Maldiverna.
●    Utveckla och inviga ett särskilt ”Coastal Tourism”-projekt för staden Addu för att främja lokal öturism som ger ekonomisk hållbarhet för stadens invånare.
●    Starta ett särskilt program för att öka antalet anställda kvinnor inom turistsektorn för att säkerställa inkludering och jämställdhet.

Enligt pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på...
Denna rapport undersöker de kritiska aspekterna av infrastrukturen i Sverige som påverkar rese- och besöksnäringen....
Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy