måndag 17 jun, 2024

Maldivernas president Dr Mohammed Muizzu deltar i den fjärde internationella konferensen Small Island Developing States

Foto: Visit Maldives

Dela

Maldivernas president Dr Mohammed Muizzu deltar i SIDS4 – den fjärde internationella konferensen för Small Island Developing States (”Små önationer under utveckling”). SIDS4 hålls den 27-30 maj 2024 på St. John’s, Antigua och Barbuda. Årets tema för konferensen är “Charting the course toward resilient prosperity”, med diskussioner om de utmaningar som mindre önationer möter.

Small Island Developing States (SIDS) bekräftades för första gången på FNs konferens om ”Environment and Development” (UNCED) i juni 1992 i Rio de Janeiro i Brasilien – även känd som The Earth Summit. SIDS definieras som grupp av utvecklingsländer som möter liknande sociala, ekonomiska och miljörelaterade utmaningar. Idag består SIDS av en grupp av 37 medlemsstater i FN och 20 associerade medlemmar av FN:s regionala kommissioner, utspridda över tre geografiska regioner.

Foto: Visit Maldives

Maldivernas president Dr Mohammed Muizzu deltar i dialoger kring temat ”Revitalising SIDS Economies for Accelerated and Sustainable Growth” (”Ge livskraft till SIDS ekonomier för en snabb och hållbar tillväxt”) tillsammans med Anders Adlercreutz, Finlands minister för Europa- och ägarstyrning. Maldivernas utrikesminister Zameer kommer att leverera avslutningstal på Private Sector Roundtable den 28 maj 2024, medan miljöminister Thoriq och bostadsminister Haidar kommer att delta i de interaktiva dialogerna samt i ett antal sidoevent.

Majoriteten av medlemsstaterna inom SIDS är beroende av turistindustrin som sin primära inkomstkälla, vilket dessutom bidrar till fler arbetstillfällen och utländsk valutahandel. På SIDS4-konferensen kommer diskussioner att hållas för att hitta strategier för att anpassa sig till klimatförändringar och ändrade miljöförhållanden för att säkerställa turistindustrins motståndskraft.

Konferensen kommer också att lyfta fram hållbara lösningar för turistnäringen och strategier för att säkra miljövänlig turism, minska koldioxidavtrycket av turistaktiviteter och skydda naturen samtidigt som man kan fortsätta att välkomna turister.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Aviareps meddelar att Visit Estonia förlänger sitt samarbete med Aviareps som B2B-representant för Estland i...
Värmeböljan i Grekland har lett till ytterligare dödsfall och försvinnanden. På söndagen hittades en amerikansk man...
En ny undersökning visar att hälften av svenska folket upplever trängsel vid populära svenska semesterdestinationer....
Flera svenska stränder och hamnar prisas av organisationen Blå flagg. I år kommer flaggan att...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy