onsdag 29 maj, 2024

Malmö och Lund nästa för Bolt – ytterligare städer kan stå på tur

Dela

Foto:Bolt

Den estniska Uber-rivalen Bolt fortsätter att expandera sin taxi-verksamhet i Sverige. Nu har turen kommit till Malmö och Lund.

”Öresundsregionen är intressant som marknad med många techbolag och även en stor andel studenter. Vi upplever att vi fyller ett behov på marknaden i Malmö och Lund som en långsiktig aktör med förståelse för lokala förutsättningar. Även timing är en viktig faktor för oss”, säger Albil Grkovic, Sverigechef och ansvarig för lanseringen i Skåne till Dagens Industri.

Bolts taxi-tjänst finns i dag i Göteborg och Stockholm. Och efter lanseringen i Skåne kan det bli aktuellt att expandera till ytterligare svenska städer. 

”Vi är en långsiktig aktör och lägger mycket fokus på de städer där vi erbjuder våra tjänster i dag. Samtidigt är vi alltid intresserade av nya marknader och tittar bland annat på Uppsala som en tänkbar stad att lansera i. Men inget är bestämt ännu”, säger Grkovic.

Bolt grundades av estländaren Markus Villig år 2013 och har tagit in mer än 200 miljoner dollar från investerare som Daimler och den kinesiska Uberutmanaren Didi Chuxing.

Källa:di.se

Dela

Relaterade inlägg

Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy