fredag 14 jun, 2024

Många svenska turister fortsatt strandsatta

Dela

Hundratals svenska turister är fortfarande strandsatta till följd av den pågående konflikten mellan SAS och de strejkande piloterna. Ett febrilt arbete pågår för att försöka få hem dem.

Hos charterbolag som samarbetar med SAS har många resenärer drabbats hårt. De flesta resenärer har dock kunnat resa hem vid det här laget. Men Apollo uppger att 250 svenska resenärer fortfarande är strandsatta.

”Vi jobbar dygnet runt för att få hem dem. Det skulle vara underbart om parterna kunde komma överens i dag”, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo, till TT.

Vid charterbolaget Ving uppger kommunikationschefen Claes Pellvik att alla deras resenärer har flugits hem vid det här laget.

”Läget är bra och vi har inte längre några gäster som är strandsatta. Nu hoppas vi bara på att förhandlingarna avslutas under dagen så att vi och alla andra arrangörer kan komma i gång igen”, säger han.

Enligt SAS egna beräkningar har uppemot 30 000 passagerare per dag berörts av att bolagets planerade avgångar ställts in.

Förhandlingar mellan de svenska, norska och danska pilotföreningarna och SAS ledning har pågått sedan i november förra året men parterna har ännu inte kunnat nå en uppgörelse.

Källa:TT-DI.SE

Dela

Relaterade inlägg

Det populära turistmålet Akropolis i Aten har hållit stängt under delar av onsdagen till följd...
Swedish Lapland Visitors Board premierar och lyfter för åttonde gången företag eller personer som gjort...
Under årets vintersäsong genomfördes totalt 21 miljoner gästnätter i Sverige, en ökning med 1 procent...
Affärssektorn riktar nu in sig på att balansera medarbetarnas och resenärernas upplevelser med företagens mål...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy