torsdag 23 maj, 2024

Marcus Axelsson blir ny vd på Destination Jönköping

Dela

Foto:destination jönköping

Det blir Marcus Axelsson, som idag är förvaltningschef för Tillväxt- och utvecklingssektorn i Eksjö kommun. Han tillträder 18 februari.

– Jag har jobbat med tillväxt- och utvecklingsfrågor länge och det är med stor respekt jag går in i det här uppdraget. Det händer mycket i Jönköping och jag tycker det här är en spännande tjänst där jag vill bygga vidare på det gedigna arbete som ligger till grund för Destination Jönköping. Nu hoppas jag kunna bidra med nya friska tankar och idéer.

Marcus Axelsson är beteendevetare i grunden och arbetar i dag som förvaltningschef för Tillväxt- och utvecklingssektorn i Eksjö kommun. Han har en gedigen erfarenhet inom offentlig förvaltning där han under tolv år varit förvaltningschef, näringslivschef och vd för det kommunala näringslivsbolaget eksjö.nu AB. Marcus har varit med och skapat kultur- och evenemangsstaden Eksjö där flera stora event kunnat knytas till kommunen så som Eksjö stadsfest, Eksjö tatoo, Midnattsolsrally och Diggiloo.

– Vi är glada att få Marcus till Destination Jönköping. Han har kompetens både som entreprenör och ledare i stora och små organisationer. Dessutom är han kreativ, drivande och prestigelös vilket kommer att bidra till att Jönköpings kommun utvecklas som destination, säger Ann-Marie Nilsson, styrelseordförande i Destination Jönköping.

Dela

Relaterade inlägg

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på...
Denna rapport undersöker de kritiska aspekterna av infrastrukturen i Sverige som påverkar rese- och besöksnäringen....
Den har av president Emmanuel Macron beskrivits som ”250 gram magi och perfektion”. Nu blir...
Sex nya rymdturister har varit ute på en kort resa med några minuters tyngdlöshet. De...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy