måndag 17 jun, 2024

Mari Tara blir ny vd för Idre Himmelfjäll

Dela

Foto: Idre Himmelfjäll

Hon tar över efter Torbjörn Wallin, som återgår till jobbet som arbetande styrelseordförande för bolaget.

– Jag ser fram mot att leda arbetet för Sveriges nyaste och snabbast växande skidanläggning. Nu handlar det om att fylla alla bäddar till den kommande säsongen, samtidigt som vi fortsätter att expandera, säger Mari Tara, vd på Idre Himmelfjäll.

Idre Himmelfjäll har på kort tid etablerat sig som många barnfamiljers favoritanläggning och är den första stora satsningen på en ny skidanläggning i svenska fjällen på över 30 år. Inför vintersäsongen har anläggningen 4 200 bäddar, 23 nedfarter, 9 liftar, restaurang, reception, närbutik, skidbod, skidskola, samiska aktiviteter, skoteruthyrning, hundspann och längdskidspår. Till vintern byggs en ny lift ny lift som leder upp till stugområdet Polaris, ett nytt elljusspår som går bort till Torsliften och en funpark för de minsta.

Idre Himmelfjäll fortsätter nu att planera och projektera för en fortsatt utbyggnad för att på längre sikt förverkliga Vision 2036 för Idre Himmelfjäll med cirka 16 000 bäddar, hotell, handel, ett 50-tal nedfarter, fler restauranger och aktiviteter både sommartid och vintertid. Arbetet bromsas för tillfället upp av Länsstyrelsen Dalarna och Älvdalens kommun i avvaktan på att kommunen löser VA-frågan på ett långsiktigt sätt i Idre.

Redan nu finns på Idre Himmelfjäll det stora Cressidaområdet med cirka 170 tomter till salu, med allt från mindre fritidshustomter till flerbostadshustomter och även tomter för stora parhus med stor byggrätt, där visningar sker regelbundet. 

Mari Tara har lång erfarenhet från branschen men hon är ny på Idre Himmelfjäll.

– Här finns en hel del nya ansikten för mig att lära känna, sedan behöver lära mig hitta runt bland alla nya hus och vägar. Jag ser fram mot att fortsätta på den inslagna vägen tillsammans med alla medarbetare och i samarbete med Idre och i samklang med naturen, säger Mari Tara.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy