onsdag 22 maj, 2024

Mats Påhlson lämnar på egen begäran uppdraget som CFO på Swedavia

Dela

Swedavias CFO, Mats Påhlson, har efter åtta år i bolaget, bestämt sig för att lämna Swedavia för en friare roll som egen konsult. Han lämnar uppdraget den 15 juni 2023. Swedavia har påbörjat rekryteringen av en ersättare.

– Mats har varit med och bidragit stort till Swedavias utveckling under år som har varit både utmanade och viktiga. År där ekonomiska och finansiella beslut och strategier har varit avgörande för att skapa rätt förutsättningar för långsiktig konkurrenskraft och ett över tid välmående bolag. Jag är tacksam för det bidrag och den solida grund Mats har varit med och skapat för de kommande åren. Det är förstås tråkigt att Mats nu väljer att lämna Swedavia, men samtidigt har jag respekt för att han nu vill gå in i en annan fas i livet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

– Det har varit otroligt stimulerande och utvecklande att vara en del av ledningen för Swedavia med sin mångfacetterade verksamhet och med det fantastiska syftet att få människor att mötas. Jag är övertygad om att med det bolag vi är idag och vår målbild 2030 har Swedavia en fortsatt strålande utveckling framför sig. Något min efterträdare kommer att vara med och driva och utveckla. Jag ser själv fram mot nästa steg i livet, med intressanta konsultuppdrag som däremellan skapar utrymme för mer tid till familj, vänner och övriga fritidsintressen, säger Mats Påhlson, Swedavias CFO.

Mats Påhlson kvarstår i sitt uppdrag under uppsägningstiden. Parallellt fortsätter Swedavia arbetet med att rekrytera hans efterträdare.

Enligt Pressmeddelande.

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy