onsdag 24 jul, 2024

MTRX lanserar sommarlinje Stockholm-Ängelholm

Foto:MTR

Dela

Med midsommar runt hörnet börjar MTRX att köra sina sommartåg från Stockholm och ned längs Västkusten. Nytt för i år är Ängelholm, vilket ger resenärer möjlighet att ta sig från Stockholm och Göteborg till mängder av populära semesterfavoriter i Skåne och Halland på ett enklare sätt. Tågen kör från torsdagen den 20 juni denna vecka till och med 18 augusti.

I sommar blir det återigen enklare för semesterfirare att ta sig till några av Sveriges populäraste sommarstäder. För sjätte sommaren i rad förlänger MTRX sin rutt från Stockholm till Göteborg och lägger till Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad. Nytt för i år är slutstationen Ängelholm. Det innebär att resenärer kan ta sig med direkttåg från huvudstaden till ännu en Skånepärla och dessutom med närhet till orter och stränder som många svenskar gärna återkommer till sommar efter sommar.

– Det känns fint att kunna erbjuda våra resenärer ett bekvämt och enkelt sätt att ta sig till semestern med direkttåg från Stockholm. Med Ängelholm finns nu ytterligare ett somrigt alternativ och med det också närheten till underbara stränder på Bjäre- och Kullahalvön, säger Filip Thunell, vd MTRX.

Tågen börjar gå dagen innan midsommar och fortsätter fram till 18 augusti. Restiden från huvudstaden hela vägen till Ängelholm är runt fem och en halv timme. Årets rutt är återigen via Göteborg, något som inte var möjligt under 2023 på grund av banarbeten. Biljetterna finns tillgängliga att boka nu och fram till 18 augusti. MTRX erbjuder dagliga avgångar i vardera riktningen med undantag för ett fåtal dagar.

– Vi vet att det är många som uppskattar ett hållbart sätt att resa och samtidigt få upptäcka bland det bästa Sommarsverige har att erbjuda. Det gäller oavsett vilken av kusterna du bor vid, säger Filip Thunell.

Under våren blev det klart att finländska VR köper MTRX. Det innebär att MTRX byter namn till VR och att de röda tågen byter utseende till grönt under tidig höst. Under sommaren kommer MTRX-tågen se likadana ut som tidigare.

Enligt Pressmeddelande.

Information om direktlinjen mellan Stockholm och Ängelholm

  • Period: 20 juni – 18 augusti
  • Destinationer: Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm, Båstad, Ängelholm
  • Restid Stockholm – Ängelholm: ca 5,5 timmar

Dela

Relaterade inlägg

SJ tar över nattågstrafiken mellan Stockholm och Luleå och norska Narvik, enligt ett pressmeddelande från...
 Norrtågs styrelse vem som ska köra Norrtågstrafiken från december 2025 och tio år framåt. Vy...
SJ stoppar även i sommar avgångar mellan Malmö och Köpenhamn. Stoppet varar en månad, mellan...
Svetsfel och sprickor i en spårväxel låg bakom att ett Arlanda Expresståg spårade ur i...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy