torsdag 23 maj, 2024

Nationalmuseum ställer ut smart svensk design på Malmö Airport

Dela

FotoClock, foto: RISE Interactive. Cydelhjälm POC and Forth, foto: POC Sports

Utställningen Crossing Borders – Smart Design visar svenska designprodukter inom digital kommunikation, digital produktion samt design för hållbar utveckling.

Utställningen, som öppnar i dag, kommer att möta alla resenärer som flyger från Malmö Airport och är ett samarbete mellan Nationalmuseum och Swedavia.

Tack vare den digitala tekniken kan vi inte bara kommunicera med föremålen i vår vardag, tingen kan också kommunicera med oss. I utställningen visas exempelvis en cykelhjälm där hjälmen kan informera omvärlden om en hård inbromsning eller kommunicera den geografiska positionen om bäraren blir medvetslös.

– Vi är mycket glada att få presentera samarbetet med Nationalmuseum och utställningsserien Crossing Borders. Malmö Airport ligger mitt i den innovativa Öresundsregionen och därför är vi en mycket bra arena för att visa upp hela vårt lands innovationskraft. Dessutom är det en naturlig del i vårt arbete på flygplatsen att kunna erbjuda smidiga logistiklösningar i en design som är tilltalande för våra resenärer. Det är verkligen ett passande samarbete, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Dela

Relaterade inlägg

De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...
Det visar den officiella inkvarteringsstatistiken som presenterades i dagarna. Destinationen noterar 684 200 gästnätter under...
Förra veckan fick över tre miljoner svenskar sin skatteåterbäring. Enligt färska bokningssiffror från reseaktören TUI har de...
Ny statistik från SCB / Tillväxtverket visar att antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick till...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy