torsdag 20 jun, 2024

Nattligt utegångsförbud i Havanna

Dela

Kubas huvudstad Havanna är nästa stad att införa karantänregler sedan en andra våg av coronaviruset drabbat landet.

Stadens guvernör Reinaldo García Zapata säger i ett tv-sänt tal att staden under två veckor från och med 1 september inför ett nattligt utegångsförbud och att resande in i staden kraftigt begränsas. Under perioden ska åtgärden utvärderas och eventuellt förlängas.

I juni förklarade president Miguel Díaz-Canel coronaviruspandemin under kontroll och myndigheterna talade om att öppna upp landet. Turister tilläts åter komma in i Kuba, men sedan förra månaden har karantänsreglerna börjat skärpas igen.

De flesta affärer kommer nu bara tillåtas sälja mat och andra nödvändiga varor till de boende i de närmaste kvarteren. Myndigheterna skyller de nya reglerna delvis på invånarna, som de säger inte i tillräcklig mån har följt reglerna. Därför införs också fler nya böter för de som bryter mot karantänreglerna.

Förra veckan registrerades 269 nya smittofall, den hittills högsta siffran. Totalt har drygt 3.800 kubaner snittats, 92 människor har avlidit.

Källa:TT


Dela

Relaterade inlägg

Under fredagen väcks åtal för de fyra personer som är brottsmisstänkta efter den omtalade springnotan...
Sedan mitten av maj plågas delar av norra Indien av en värmebölja, med temperaturer på...
Gotlandsbolaget, noterat på Nasdaq First North, redovisar ett justerat rörelseresultat på -66,7 miljoner kronor (-62,9)...
De gula postlådorna ska bli färre. Före sommaren ska Postnord plocka bort 13 procent av...

Populära inlägg

Vår webbplats använder cookies. Läs mer om vår användning av cookies: Integritetspolicy